Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 75-73
Κάθε αρχή και... δύσκολη

Η πολύ καλή απόδοση του Ντίνο Ράτζα δεν έφτασε για να νικήσει ο Ολυμπιακός

Sportidea

Η πολύ καλή απόδοση του Ντίνο Ράτζα δεν έφτασε για να νικήσει ο Ολυμπιακός
Κάτι το γεγονός ότι ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Κάτι οι καινούριοι κανονισμοί και παράλληλα η μεγαλύτερη ετοιμότητα της Ρεάλ Μαδρίτης (το ισπανικό πρωτάθλημα έχει αρχίσει ήδη) και ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ανοίξει νικηφόρα την πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα της ULEB. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν στη Μαδρίτη με 73-75 στο πρώτο παιχνίδι, που και τυπικά πλέον πιστοποίησε τη διάσπαση του ευρωπαϊκού μπάσκετ με τις ξεχωριστές διοργανώσεις εκτός ΦΙΜΠΑ. Η ελληνική ομάδα, αν και πάλεψε στα ίσια τους Ισπανούς, εντούτοις η έλλειψη επίσημων παιχνιδιών από τους παίκτες του Ηλία Ζούρου τής στέρησε τη χαρά της νίκης, έστω και εάν δε θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι είχε την τύχη στα χέρια της.

Αν και ξεκίνησε άσχημα επιθετικά, με εμφανή την απροθυμία στο σουτ και τους περιφερειακούς να μην έχουν συνειδητοποιήσει την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, εντούτοις με την πολύ καλή άμυνα κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Με τον Ράτζα να ελέγχει την... εναέρια κυκλοφορία και τον Οικονόμου να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, οι «Πειραιώτες» είχαν το προβάδισμα στα τρία από τα τέσσερα δεκάλεπτα του παιχνιδιού (19-23, 37-39, 53-55). Σε αυτό συντέλεσε και το «ξύπνημα» του Ρισασέ. Παρ' όλα αυτά στην τελευταία περίοδο φάνηκε η απουσία παιχνιδιών. Ιδιαίτερα στο τελευταίο πεντάλεπτο η Ρεάλ, με κορυφαίο τον Αγκούλο, που... έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά μετά τον τραυματισμό του Τζόρτζεβιτς, απέκτησε πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στα αξιοσημείωτα και, παράλληλα, μειονεκτήματα για τους δευτεραθλητές Ελλάδας η απογοητευτική εμφάνιση του Ντέιβιντ Ρίβερς.

ΡΕΑΛ: Τζόρτζεβιτς 2, Λόπεθ 5, Α. Ανγκούλο 16, Λ. Ανγκούλο 9, Στρίλενς 11, Μίλιτς 10, Μικ 9, Ζίντεκ 9, Ερέρος 2, Νούνεθ 2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ράτζα 13, Ρίβερς 5, Ντεμιγκέλ 5, Φέμερλιγκ 2, Βούκσεβιτς 12, Οικονόμου 14, Ρισασέ 19, Τόμιτς 3.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ