Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Δείτε στον «902 TV»

Ενδιαφέρουσες εκπομπές για κάθε προτίμηση περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της τηλεόρασης του «902» για τις επόμενες μέρες.

Ετσι, σήμερα Σάββατο στις 17.30 θα προβληθεί η εκπομπή «Ματιές στον κόσμο». Η Αννα Μπαλή συζητά με τον πρέσβη της Κούβας στην Αθήνα Ερμές Ερέρα για τα 50 χρόνια της κουβανικής επανάστασης.

Αύριο Κυριακή στις 21.30 θα μεταδοθεί η ανατολικογερμανική ταινία «Οι νεκροί δε σιωπούν». Η ταινία είναι παραγωγής του στούντιο πολιτικών ντοκιμαντέρ H&S, το βασικό έργο του οποίου χωρίζεται στον «Κύκλο του Βιετνάμ», στον «Κύκλο της Χιλής» και στον «Κύκλο του Ψυχρού Πολέμου». Η συγκεκριμένη ταινία ανήκει στον «Κύκλο της Χιλής». Η Μόι Ντε Ρόχα και η Ιζαμπέλ Ατελιέ αφηγούνται την ιστορία τους. Είναι οι χήρες των δύο υπουργών Αμυνας της κυβέρνησης Λαϊκής Ενότητας. Και οι δύο άνδρες τους ήξεραν πολλά...

Την Δευτέρα, στις 17.30 θα προβληθεί «Η ζωή μας». Επιμέλεια -παρουσίαση: Μαίρη Μαρκετάκη. Είναι δεδομένο ότι το παιδί αναπτύσσεται παίζοντας, ότι το παιχνίδι δηλαδή έχει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού. Μπορεί όμως να αποτελέσει παράλληλα και μέσο θεραπείας; Τι είναι η παιγνιοθεραπεία; Καλεσμένες της εκπομπής οι κυρίες Ιλένια Ιακώβου, παιδοψυχίατρος και Αγγελική Λεπατατζή, παιγνιοθεραπεύτρια.

Στις 19.00 η εκπομπή «Σελίδες γνώσης» θα σταθεί σε τρεις συγγραφείς - στοχαστές της Λατινικής Αμερικής. Η Αννεκε Ιωαννάτου φιλοξενεί την εκπαιδευτικό Αγγελική Αλεξοπούλου για να συζητήσουν για τη λογοτεχνική δημιουργία της μαρτυρικής ηπείρου μέσα από τη ζωή και τα έργα των Χοσέ Μαρτί (Κούβα), Χοσέ Λουίς Γκονζάλες (Πόρτο Ρίκο) και Εδουάρδο Γκαλεάνο(Ουρουγουάη). Στα έργα τους αποτυπώνεται η πεμπτουσία της πορείας όχι απλώς των χωρών της καταγωγής τους, αλλά όλης της ηπείρου αρχικά κατά της αποικιοκρατίας και έπειτα κατά του ιμπεριαλισμού.

Στις 22.30 θα προβληθεί η εκπομπή «Προεκτάσεις». Επιμέλεια -παρουσίαση: Κώστας Καραχάλιος. Θέμα της εκπομπής η ισραηλινή επιδρομή στη λωρίδα της Γάζας, με τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ηρωική αντίσταση του αγωνιζόμενου και δοκιμαζόμενου δεκαετίες τώρα παλαιστινιακού λαού, η ανάπτυξη της δράσης του διεθνούς και ελληνικού αντιιμπεριαλιστικού και φιλειρηνικού κινήματος, οι προοπτικές ίδρυσης ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους. Καλεσμένος της εκπομπής, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος μετείχε στην αντιπροσωπεία του Κόμματος, που με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες τη Ραμάλα στη Δυτική Οχθη και είχε συνομιλίες με την παλαιστινιακή Αρχή, πολιτικές δυνάμεις και φορείς Παλαιστινίων και Ισραηλινών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ