Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Συντριβή αμαξοστοιχίας

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Τέσσερις νεκροί και περίπου 80 τραυματίες είναι ο απολογισμός του εκτροχιασμού μιας υπερταχείας αμαξοστοιχίας κοντά στο Χάρτφιλντ του Χέρτφορντσιρ, της Κεντρικής Αγγλίας.

Οπως ανακοίνωσαν η πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και νοσοκομειακές πηγές, δεκαεννιά άνθρωποι είναι βαριά τραυματισμένοι και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Εκτός αυτών, στο σημείο του δυστυχήματος, αστυνομικοί με τη βοήθεια κάμερας ερευνούν το εσωτερικό των βαγονιών για επιβάτες που μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί.

Πάντως, η βρετανική αστυνομία, μερικές ώρες μετά τη συντριβή του τρένου, ανακοίνωσε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να οφείλεται σε «τρομοκρατική» ενέργεια, καθώς όπως δήλωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή η αστυνομία είχε λάβει τηλεφωνικώς απειλές για την πραγματοποίηση τρομοκρατικής ενέργειας στους σιδηροδρόμους. «Ως αποτέλεσμα αυτού δεν αποκλείουμε σε αυτό το στάδιο την πιθανότητα τρομοκρατίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πολ Νίκολας, προσθέτοντας ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας του Λονδίνου θα συμμετάσχει στην έρευνα για τα αίτια της συντριβής του τρένου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ