Πέμπτη 22 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ ΑΕ
Αδιάλλακτη στην εφαρμογή των σχεδίων της

Για σύγκρουση με τους εργαζόμενους προϊδεάζει η διοίκηση της επιχείρησης

Σίγουρος για την επερχόμενη σύγκρουση με τους εργαζόμενους - στη βάση του επιχειρηματικού σχεδίου που προβλέπει εφόρμηση στις κατακτήσεις τους με τη μείωση δαπανών - εμφανίστηκε χτες ο επικεφαλής της ΔΕΗ ΑΕ Τ. Αθανασόπουλος στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της. Στο πλευρό του ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης που μίλησε για στήριξη της ΔΕΗ «με ίσους όρους στο νέο ανταγωνιστικό πεδίο», προϊδεάζοντας για νέες ρυθμίσεις ώστε να εξυπηρετηθούν ισορροπημένα όλοι οι «παίκτες» της αγοράς.

Ο Τ. Αθανασόπουλος προέβλεψε, αλλά και σηματοδότησε τη σύγκρουση, μιλώντας για την ανάγκη να ξεπεραστούν «οι αναμενόμενες επιφυλάξεις στις απαραίτητες, για την προσαρμογή της ΔΕΗ στο ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον, αλλαγές». Κάλεσε τα στελέχη της επιχείρησης να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε «να αναθεωρηθούν συμπεριφορές και πρακτικές που αποτελούν αγκυλώσεις περασμένων ετών και που πλέον δεν εξυπηρετούν τους στόχους μας».

Μίλησε επίσης για λύσεις που θα «διασφαλίζουν εργασιακή ειρήνη», υπονόησε όμως ότι δε θα πτοηθεί από τη σύγκρουση, καθώς «από την άλλη μεριά, είναι απαραίτητο να λειτουργήσουμε σε ένα διαφορετικό επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο θα έχουν εξαλειφθεί οι σημερινές στρεβλώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ