Πέμπτη 22 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Τα προβλήματα, απαιτούν σύγκρουση με την ΚΑΠ

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζή στη Βουλή

Στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών αναφέρθηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχ. Καταρτζής, παρεμβαίνοντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Οι αγρότες, τόνισε, βρίσκονται και πάλι στους δρόμους του αγώνα, ζητώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους και αντιμετώπισης των προβλημάτων τους, τα οποία ως αιτία έχουν την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την οποία ενέκριναν και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ. Αυτόν τον λογαριασμό της ΚΑΠ πληρώνουν σήμερα οι αγρότες, είπε ο Αχ. Καταρτζής και είναι χαρακτηριστικό ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις στελεχών τους έσπευσαν να υπονομεύσουν τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

Οι κινητοποιήσεις, συνέχισε, δεν πρέπει να υπονομευτούν αλλά να μαζικοποιηθούν και να στηριχτούν και από τα άλλα λαϊκά στρώματα για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους. Απαιτούνται, τόνισε, ουσιαστικά μέτρα και όχι εξαγγελίες σαν του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου που τους δίνουν ψίχουλα με την επιστροφή του ΦΠΑ ή τους υπόσχονται δάνεια τα οποία έτσι και αλλιώς πρέπει να εξοφληθούν.

Οι αγρότες, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ζητάνε -όπως προτείνει η Παναγροτική Συσπείρωση - ουσιαστική αναπλήρωση του εισοδήματός τους, εγγυημένες τιμές προϊόντων και κατάργηση του ΦΠΑ. Τα προβλήματα, κατέληξε, απαιτούν σύγκρουση με την ΚΑΠ και όχι προτάσεις στα πλαίσια του «ευρωμονόδρομου», όπως έκανε ο Αλ. Αλαβάνος και υποσχέθηκε να τις μεταφέρει στην ΕΕ ο υπουργός Γεωργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ