Πέμπτη 22 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Αύξηση κατά 30% σημειώθηκε στην πρωτεύουσα της Ρωσίας το 2008 σε ό,τι αφορά τις ρατσιστικές επιθέσεις σε σχέση με το 2007, δήλωσε χτες ο αστυνομικός διοικητής της Μόσχας, Βλαντιμίρ Πρόνιν, τονίζοντας ότι περισσότερες από 90 ρατσιστικές επιθέσεις, 47 από τις οποίες υπήρξαν μοιραίες για τα θύματά τους, διαπράχθηκαν στη Μόσχα το 2008. Στόχοι αυτών των επιθέσεων είναι Καυκάσιοι και άτομα καταγόμενα από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας, αλλά και Ασιάτες και Αφρικανοί.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Πέντε νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο απολογισμός των επιθέσεων που σημειώθηκαν, χτες, στη Βαγδάτη, στη Μοσούλη και στο αλ Ζουμπάρι, κοντά στη Βασόρα, με στόχο κυρίως ιρακινές και αμερικανικές περιπόλους. Απόπειρας δολοφονίας διέφυγε, την τελευταία στιγμή, και ο υφυπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης.

TZAKAPTA.-- Στους 115 ανέρχονται συνολικά τα ανθρώπινα θύματα της «γρίπης των πτηνών» στην Ινδονησία την τελευταία τριετία, έπειτα από το θάνατο δύο ακόμη ανθρώπων.

ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουγκάντας απέρριψε την πρόταση για κατάργηση της θανατικής ποινής, αποφασίζοντας ωστόσο ότι η αναμονή των μελλοθάνατων για την εκτέλεση της ποινής δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα τρία χρόνια.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Νιγηριανοί ένοπλοι της οργάνωσης «Κίνημα Χειραφέτησης του Δέλτα του Νίγηρα» (ΜΕΝD) επιτέθηκαν σε πετρελαιοφόρο που μετέφερε χιλιάδες τόνους ντίζελ και απήγαγαν έναν Ρουμάνο, μέλος του πληρώματος. Στη συνέχεια οι δράστες αποχώρησαν από το Δέλτα του ποταμού Νίγηρα, αφού ανατίναξαν τη μηχανή του σκάφους με δυναμίτη.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Απεργία πείνας ξεκίνησαν χτες Ζιμπαμπουέζοι και Νοτιοαφρικανοί ακτιβιστές ζητώντας ταχύτερες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές, αλλά και μία νέα συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ξεπέρασμα της κρίσης που περνά τα τελευταία χρόνια η Ζιμπάμπουε.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Διαφωνεί η Ινδία, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Πρανάμπ Μουκχερτζί, με τις απόψεις που διατυπώθηκαν από το Βρετανό ομόλογό του, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, και ήθελαν τις πολύνεκρες επιθέσεις της Βομβάης να σχετίζονται με τα αυτονομιστικά κινήματα του Κασμίρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ