Πέμπτη 22 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μεσάζων των ασφαλιστών

Μοίρασαν συμβόλαια ασφαλιστικής κάλυψης σε μαθητές

Ρόλο μεσάζοντα για την εισβολή των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών μέσα στα σχολεία, προκειμένου να αυξήσουν την πελατεία τους, αναλαμβάνει η δημοτική αρχή της ΝΔ στο Δήμο Ανατολής στα Γιάννενα. Στο 1ο Γυμνάσιο Ανατολής εκπρόσωποι της «Εθνικής Ασφαλιστικής» με τον δήμαρχο Γιάννη Εμμανουηλίδη μοίρασαν συμβόλαια σε μαθητές που αφορούν την ασφαλιστική τους κάλυψη από τυχόν ατυχήματα κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας του σχολείου μέχρι και την αποχώρησή τους. Μάλιστα, στο πρόγραμμα αυτό, που έχει ξεκινήσει ο δήμος για τα σχολεία της επικράτειάς του, αρωγό βρήκε και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, που καλεί τους διευθυντές των σχολείων να διευκολύνουν το δήμο, παρέχοντάς του ονομαστικές καταστάσεις των μαθητών τους!

Το «μπόλιασμα» των νεανικών συνειδήσεων με τη δήθεν «αξία» της ιδιωτικής ασφάλισης, η μετατροπή των μαθητών και των οικογενειών τους σε «λίστα» για την ενίσχυση των επιχειρηματικών κερδών, χαρακτηρίστηκε από το δήμαρχο Ανατολής σαν έμπρακτο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τη νέα γενιά. Σημειώνουμε ότι για το κάλεσμα αυτό των εταιρειών στο σχολείο δεν πάρθηκε καμία σχετική απόφαση από τη σχολική επιτροπή, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ή το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι και να υπήρχε απόφαση θα νομιμοποιούνταν μια τέτοια πρακτική.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζονται τέτοιου είδους προγράμματα πλασαρίσματος των εταιρειών στα σχολεία. Αντίστοιχα προγράμματα εμφανίστηκαν και στο παρελθόν, πατώντας πάνω στη «γύμνια» και την εγκατάλειψη των σχολικών υποδομών, την ανυπαρξία υπηρεσιών σχολικής υγείας και προληπτικής ιατρικής, αλλά και στην πολιτική «ξηλώματος» της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Παρόμοιες πρακτικές - «ντυμένες» με το μανδύα της «κοινωνικής ευαισθησίας» μέσα στα σχολεία - προωθήθηκαν πριν 3 χρόνια και στα Γιάννενα από τη δημοτική αρχή της ΝΔ για 9.150 μαθητές με τη στήριξη των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και του Φίλιππα Φίλιου (υποστηριζόμενου από μερίδα του ΠΑΣΟΚ και κορμό του ΣΥΝ).

Την προώθηση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στα σχολεία καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Νομού Ιωαννίνων, τονίζοντας ότι «μέσα από τέτοιες ενέργειες δήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα "κοινωνικό προφίλ", προβαίνοντας σε μια ενέργεια που όχι μόνο δεν έχει αξία για τους γονείς και τα παιδιά τους (είναι γνωστό σε όλους ότι τα παιδιά είναι ασφαλισμένα στον ασφαλιστικό φορέα των γονέων τους και καλύπτονται απ' αυτόν σε περίπτωση ατυχήματος), αλλά συγκαλύπτει τις ευθύνες των δημοτικών αρχών για την ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας στα σχολεία, για ασφαλή σχολικά κτίρια, δρόμους, διαβάσεις και βοηθητικό προσωπικό».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών προσθέτει ότι στόχος αυτών των ενεργειών είναι η αύξηση της πελατείας των ασφαλιστικών εταιρειών και η παρέμβαση στη συνείδηση γονέων και μαθητών και επισημαίνει ότι σε δήμους που εφάρμοσαν ανάλογο μέτρο, οι γονείς «όχι μόνο δεν κέρδισαν κάτι, αλλά βρέθηκαν στον ασφυκτικό κλοιό των ασφαλιστικών εταιρειών που τους έγιναν "στενός κορσές" προκειμένου να επεκτείνουν το συμβόλαιο που έκανε ο δήμος στα παιδιά τους σε συμβόλαιο γενικής ασφαλιστικής κάλυψης». Προειδοποιεί, δε, ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία παραδίδονται στις ασφαλιστικές ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των μαθητών (απαραίτητα για τη σύναψη ασφαλιστικού συμβολαίου)...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ