Παρασκευή 23 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΩΜΑΝΑ-ΚΑΡΛΑΥΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΩΜΑΝΑ-ΚΑΡΛΑΥΤΗ
φωτο Δήμητρα Καρλαύτη

Την 1η Δεκέμβρη 2008 συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η λατρευτή και αξέχαστη συντρόφισσά μου ΔΗΜΗΤΡΑ ΡΩΜΑΝΑ-ΚΑΡΛΑΥΤΗ. Τον Ιούνη 1949, εκτελέστηκε η μάνα μου ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΛΑΥΤΗ. Το Μάρτη του 1965, πέθανε ο πατέρας μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ, έπειτα από πολλές και σκληρές δοκιμασίες: Φυλακές - εξορίες.

Στη μνήμη τους και στη μνήμη των αγωνιστών του χωριού μου, Μοσχοκαρυά Φθιώτιδας, πρόσφερα, 2η δόση, στην οικονομική εξόρμηση 150 ευρώ, στην ΚΟ Ν. Κόσμου. Τα ονόματα των χωριανών είναι: ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΓΑΝΟΥ - ΚΑΡΛΑΥΤΗ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΓΩΓΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΑΣ, ΠΑΓΩΝΑ ΚΑΝΤΑ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΡΙΖΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΡΙΖΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΖΟΣ, ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΖΗΣΙΜΟΣ(ΓΙΑΤΡΟΣ), ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΑΠΑΣ, ΒΑΪΟΣ ΣΙΜΟΣ, ΦΩΤΗΣ ΓΑΡΤΣΩΝΗΣ, ΟΜΗΡΟΣ ΓΑΡΤΣΩΝΗΣ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΑΡΤΣΩΝΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΑΡΤΣΩΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΑΡΤΣΩΝΗ, ΣΠΥΡΟΣ ΤΕΡΤΙΓΓΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΤΕΡΤΙΓΓΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΪΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ(ΣΑΡΑΣ), ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΓΑΝΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΧΡΟΝΗ, ΛΕΛΟΥΔΑ ΣΑΒΒΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΔΗΜΑ, ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΑΤΖΗΣ(ΚΑΠΕΤΑΝ ΟΡΘΡΥΣ), ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΑΣ, ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΔΡΑΜΑΛΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΥΒΑΣ.

Επίσης, στις φυλακές και στις εξορίες πέθαναν: ΚΩΣΤΑΣ ΖΗΣΙΜΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΟΝΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΑ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΖΕΡΒΑ, ΜΗΤΣΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΜΑΛΗΣ.

ΚΟΥΤΡΟΚΟΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΚΟΥΤΡΟΚΟΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
φωτο

Στη μνήμη του συντρόφου ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ, η σύζυγός του Ιωάννα προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Ν. Κόσμου.

Ιωάννα Παπουτσή

***

Στη μνήμη του συζύγου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, των κουνιάδων μου ΔΗΜΗΤΡΗ και ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΥ και της αδελφής μου ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΑΡΑ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων - Νεάπολης, 100 ευρώ.

Δήμητρα Αβραμοπούλου

***

φωτο

Στη μνήμη του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗ, η οικογένεια της Μαρίας και Λάμπρου Λαζαράκη, προσφέρουν 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτο(επιστροφή)

Πέθανε στις 19.1.09 και κηδεύτηκε την επομένη στο Νεκροταφείο Βύρωνα, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, δραστήριος και συνεπής οπαδός του ΚΚΕ, μέλος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Υμηττού.

Αντί για στεφάνι στο νωπό του τάφο, τέσσερις συναγωνιστές του απ' τον Υμηττό, προσφέρουν 70 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Υμηττού, για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη των αγωνιστών του ΔΣΕ ΧΡΟΝΗ ΜΙΛΤΙΑΔΗ, ΚΩΣΤΑ ΣΠΑΝΟΜΙΧΟΥ, ΝΤΙΝΑΣ ΜΙΧΟΥ και του αγαπημένου μας αδελφού ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΡΟΝΗ, προσφέρουμε 300 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Παλατιανής.

***

φωτο

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συντρόφου, πατέρα, συζύγου, ΣΠΥΡΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ που αγωνίστηκε από μικρή ηλικία και μέχρι το τέλος της ζωής του, μέσα από το σωματείο και τις γραμμές του ΚΚΕ, η οικογένειά του προσφέρει 70 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παλατιανής -Ιλίου.

***

Στη μνήμη της σ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΖΗΝΤΖΑ που «έφυγε» πριν 5 μήνες από τη ζωή και προς τιμή του 18ου Συνεδρίου του Κόμματός μας οι σύντροφοι της από το Α. Ιλιο πρόσφεραν 245 ευρώ.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2022-01-15 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2019-06-27 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2013-11-13 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2011-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ