Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΕΡΕΝΦΕΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
«Το λάθος του»

Ενα τραγικό λάθος του Δημήτρη Ελευθερόπουλου σε συνδυασμό με την αδράνεια της «ερυθρόλευκης» άμυνας αποδείχτηκαν μοιραία για τον Ολυμπιακό που ηττήθηκε στην Ολλανδία από τη Χέρενφεν με 1-0. Ετσι, από τη μια οι Ολλανδοί τυπικά μπήκαν και αυτοί στο παιχνίδι της πρόκρισης και από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχασε σημαντική ευκαιρία να κάνει ένα καθοριστικό βήμα που θα τον... έστελνε στον επόμενο γύρο. Οι «πρωταθλητές» παρά την κρισιμότητα του παιχνιδιού παρουσιάστηκαν νωθροί και δεν μπόρεσαν να αποδείξουν στην πράξη το γεγονός ότι ήταν το «θεωρητικό» φαβορί.

Οι Ολλανδοί του Φοπ Ντε Χάαν μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και αιφνιδίασαν τους Ελληνες παίκτες που έδειχναν ότι δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους και να απειλήσουν την εστία του Βονκ. Ετσι στη μεγαλύτερη διάρκειά του ο αγώνας παιζόταν στο χώρο του κέντρου χωρίς τις μεγάλες φάσεις ενώ τα λάθη είχαν την τιμητική τους. Ο Ελευθερόπουλος χρειάστηκε πολλές φορές να επέμβει για να «λυτρώσει» την ομάδα του κρατώντας το μηδέν.

Στην επανάληψη το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο ενώ τα νεύρα ήταν εμφανή για τους «ερυθρόλευκους», που δέχτηκαν 5 κίτρινες κάρτες. Και ενώ οι Ελληνες παίκτες έδειχναν ότι βρίσκουν το ρυθμό τους έστω και αργά, ένα γκολ του Γιένσεν στο 82' θύμισε τη... Γιουβέντους. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Νορμέλα ο Ελευθερόπουλος πραγματοποίησε άσχημη έξοδο με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Γιένσεν και προ του Ζε Ελίας άνοιξε το σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

ΧΕΡΕΝΦΕΝ: Βονγκ, Κλόμπε, Νουάνκπα (31' Φαν Γκέσελ), Βενέμα, Ντε Νόιερ, Ραντόμσκι, Τάλαν, Γιένσεν, Χούιζινγκ, Νουρμέλα, Λούρλινγκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Γεωργάτος (83' Χούτος), Πατσατζόγλου, Κόντης, Αμανατίδης, Ζε Ελίας, Τζόρτζεβιτς, Λουτσιάνο (75' Ανατολάκης), Ζέτερμπεργκ, Οφορίκουε, Ζιοβάνι.

Τον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ σκέφτεται πλέον η Βαλένθια μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη που πέτυχε στη Γαλλία επί της Λιόν με 2-1. Στα αξιοσημείωτα της 4ης αγωνιστικής η μεγάλη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μπάγερν Λεβερκούζεν με 5-3 και η εκτός έδρας επιτυχία της Σπάρτακ Μόσχας επί της Σπόρτιγκ Λισαβόνας με 3-0. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Λάτσιο-Αρσεναλ 1-1, Σαχτιόρ-Σπάρτα Πράγας 2-1, Στουρμ Γκρατς-Μονακό 2-0, Γκλάσκοου Ρέιντζερς-Γαλατάσεραϊ 0-0.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ