Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζουν την προετοιμασία του «διαλόγου»

Ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθήνας Γ. Μπαμπινιώτης θα είναι ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ) όπως ανακοινώθηκε χτες. Μέσα από το συγκεκριμένο συμβούλιο το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο του ΕΣΥΠ, θα γίνει ο περιβόητος «διάλογος» για το σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση και για αλλαγές στο Λύκειο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το ΣΠΔΕ «σε λογικό χρόνο» θα διατυπώσει προτάσεις προς τον υπουργό Παιδείας «μετά τον αναγκαίο διάλογο με τους αρμόδιους φορείς (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ) και άλλους προβλεπόμενους εκπροσώπους από το χώρο των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονέων και της ευρύτερης ελληνικής κοινωνίας».

Ο νέος επικεφαλής του ΣΠΔΕ κινήθηκε στο πνεύμα της κυβερνητικής προπαγάνδας, επαναλαμβάνοντας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Α. Σπηλιωτόπουλο τα περί διαλόγου «χωρίς προηγούμενες δεσμεύσεις», λες και το όποιο σενάριο επιλέξουν δε θα εντάσσεται στην πολιτική αναδιαρθρώσεων της ΕΕ που η κυβέρνηση υπηρετεί πιστά...

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Μπαμπινιώτης έχει επανειλημμένα διατυπώσει προτάσεις για την πρόσβαση, οι οποίες ως βασικό στόχο και ζητούμενο έχουν να καθορίζουν τα ίδια τα πανεπιστήμια το πόσοι και ποιοι θα μπαίνουν σε αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ