Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απεργούν σήμερα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητώντας να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις για κατάργηση του νομικού πλαισίου που αφορά στις εργασιακές τους σχέσεις. Στην Αθήνα θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στο θέατρο ΔΙΑΝΑ και θα πραγματοποιήσουν πορεία. Σε αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών μπροστά στην απεργία.

Η απεργία πραγματοποιείται με αφορμή τη σημερινή εκδίκαση στο ΣτΕ της έφεσης ιδιοκτήτη ιδιωτικού σχολείου, ο οποίος είχε προσφύγει κατά του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τις εργασιακές σχέσεις των ιδιοκτητών εκπαιδευτικών ως αντισυνταγματικού, υποστηρίζοντας ότι ο περιορισμός στις απολύσεις πλήττει την επιχειρηματική λειτουργία των σχολείων.

«Η κατάργηση αυτού του νόμου θα αποτελέσει την απαρχή γενικότερων και ακόμα πιο δυσάρεστων εξελίξεων», σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τονίζοντας ότι «η επίθεση των ιδιοκτητών κατά των εργαζομένων ξεκινάει από τη στήριξη που τους παρέχουν οι κυβερνήσεις και από το ευνοϊκό τοπίο που διαμορφώνουν». Παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες, «να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις, για αγώνες που μπορούν να φέρουν κατακτήσεις και προοπτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ