Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ

Το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Μπάμπη Χαραλάμπους, φέρνει για πολλοστή φορά στη Βουλή το θέμα των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο βουλευτής επικεντρώνεται στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του Συλλόγου Συμβασιούχων ΥΠΠΟ ΒΔ Ελλάδας, με αποκλεισμούς Εφορειών Αρχαιοτήτων και μουσείων. Σημειώνει, ότι πάνω από το 90% των εργαζομένων στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ στη ΒΔ Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Αρτα, Πρέβεζα και Κέρκυρα είναι συμβασιούχοι, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η συντριπτική τους πλειοψηφία (πάνω από 600) είναι απολυμένοι. Εκτός από τη μέγιστη τραγωδία της ανεργίας, τραγικά είναι και τα αποτελέσματα για την πολιτιστική κληρονομιά, αφού «οι Εφορείες (σ.σ. Αρχαιοτήτων) υπολειτουργούν, έργα παραμένουν ανεκτέλεστα, αρχαιότητες εκτίθενται σε κάθε λογής κινδύνους».

Ο Μπ. Χαραλάμπους προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι απαιτούν μόνιμη και σταθερή δουλειά, όχι διαρκή πολιτική και εργασιακή ομηρία και απολύσεις - ακόμη και όσων έχουν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια. Ρωτά τέλος τους υπουργούς «τι άμεσα μέτρα θα λάβουν για τη στελέχωση των Υπηρεσιών του ΥΠΠΟ στη ΒΔ Ελλάδα με μόνιμο προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων, με διαφανείς διαδικασίες και με την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ