Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Πλήγμα στον ανεφοδιασμό των ΝΑΤΟικών

ΠΕΣΑΒΑΡ.-

Η σημαντικότερη γραμμή ανεφοδιασμού των αμερικανο - ΝΑΤΟικών στρατευμάτων κατοχής του Αφγανιστάν, μέσω του Πακιστάν, διακόπηκε μετά την ανατίναξη γέφυρας στα βορειοδυτικά της χώρας, στο πέρασμα Κίμπερ. Η επίθεση αποδίδεται σε «ισλαμιστές μαχητές» που πρόσκεινται στους Ταλιμπάν και κρίνεται ως η σημαντικότερη επίθεση στους δρόμους ανεφοδιασμού διά μέσω Πακιστάν, που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατοχικές δυνάμεις έχουν ήδη συμφωνήσει τις εναλλακτικές οδούς για να αποφύγουν το Πακιστάν, μέσω της Ρωσίας και άλλων χωρών της Κεντρικής Ασίας, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές αν θα γίνει αφορμή αυτό το γεγονός για να ανοίξουν οι δρόμοι αυτοί. Ενώ το Κιργιστάν διέρρευσε ακόμα μία φορά ότι θα απαγορεύσει στις αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τη βάση τους στο έδαφός του.

Ηδη ανακοινώθηκε η επισκευή της γέφυρας, δεδομένου ότι από αυτή περνά το 75% των προμηθειών σε καύσιμα και τρόφιμα.

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός στρατός του Πακιστάν, στα πλαίσια των «εκκαθαριστικών επιχειρήσεων» που έχουν επιβληθεί και από τις ΗΠΑ, για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», ανακοίνωσε χτες ότι σκότωσε 35 «ισλαμιστές μαχητές» στην κοιλάδα Σουάτ, στην περιοχή Χαουαζαχέλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ