Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Συνειδητή αναμέτρηση με την αντιαγροτική πολιτική

Σε ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Το ΚΚΕ καταδικάζει τη συνεχιζόμενη καταστολή που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση κατά των αγροτών από την Κρήτη στο λιμάνι του Πειραιά. Χαιρετίζει την αλληλεγγύη που από την πρώτη στιγμή επέδειξαν στους αγρότες τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία και τα άλλα ταξικά σωματεία του Πειραιά.

Ο δρόμος που έχουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της Κρήτης και όλης της χώρας για να απαντήσουν στην καταστολή και στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης καθώς και στον εμπαιγμό της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι να οργανώσουν πιο αποφασιστικά σε πανελλαδικό επίπεδο την πάλη τους και να γίνει πιο συνειδητή κατά της πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν.

Είναι ψέμα ότι δεν υπάρχει εθνική στρατηγική. Η ΚΑΠ που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά είναι η κοινή στρατηγική όλων των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για την απόκρουση και ανατροπή αυτής της πολιτικής, χρειάζεται η συμμαχία της μικρομεσαίας αγροτιάς με την εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, αποδυνάμωση των κομμάτων που υπηρετούν τα μονοπώλια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ