Τρίτη 10 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΛΑΖΑΡΟΥ ΠΕΤΡΗ, πιστού οπαδού του ΚΚΕ που αγωνιζόταν δίπλα στο ΚΚΕ για Ειρήνη, Δημοκρατία, καλύτερη ποιότητα ζωής μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επικεφαλής της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Κίνησης Στυλίδας, προσφέρω στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Α.Χ.-Μ.Μ.

***

Στη μνήμη των γονιών μας ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ανάπηρου πολέμου, του 1912, ο οποίος δολοφονήθηκε κατάκοιτος το 1948 με ρόπαλα από παρακρατικούς τρομοκράτες. Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ η οποία αποκεφαλίστηκε στην Γκιώνα, αιχμάλωτη του μοναρχοφασιστικού στρατού ενώ ακολουθούσε μαζί και με άλλους αόπλους τα τμήματα του ΔΣΕ για να σωθούν κατά τις ανοιξιάτικες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις το 1948.

Του ΧΡΗΣΤΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΖΑΓΓΑΝΑ οι οποίοι πέθαναν το 1979 στο Περιστέρι Φθιώτιδας, ξεσπιτωμένοι και ταλαιπωρημένοι την περίοδο του Εμφυλίου, οι οποίοι είχαν πέντε παιδιά τους μαχητές του ΔΣΕ από τα οποία οι κόρες του ΚΟΥΛΑ και ΕΛΕΝΗ σκοτώθηκαν μαχόμενες το 1949.

Επίσης στη μνήμη του αλησμόνητου φίλου μας ΝΤΙΝΟΥ ΚΕΡΧΟΥΛΑ, δικηγόρου, αξιωματικού του ΔΣΕ Πελοποννήσου.

Και προς τιμήν των 90 χρόνων του Κόμματός μας, του ηρωικού ΚΚΕ, το 18ο Συνέδριό του και για το κτίριο που θα στεγάσει τα ιστορικά πολύτιμα Αρχεία του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Λαμπρινής - Ριζούπολης, 800 ευρώ.

ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Κώστας Κοκκινόπουλος και η σύζυγός του Πίτσα Κοκκινοπούλου - Ζαγγανά, αντιστασιακοί και μαχητές του ΔΣΕ

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΒΑΡΗ, ο οποίος έφυγε από κοντά μας πριν ένα χρόνο, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 200 ευρώ, για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΟΛΠ.

***

Ο Γιάννης Μελίστας προσφέρει 100 ευρώ, στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ «Ψηλορείτη», για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΟΛΠ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 5/1/09 «έφυγε» ξαφνικά και αναπάντεχα από κοντά μας, ο σύντροφος ΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ από το Γούμερο Ηλείας. Ο σύντροφος ο ΦΩΤΗΣ από νέος εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ και αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της ζωής του για την ιδεολογία και τα ιδανικά του Κόμματος.

Ηταν συνεπής και αταλάντευτος κομμουνιστής και υπηρέτησε πιστά το Κόμμα από διάφορα πόστα, είτε σαν απλό μέλος είτε σαν στέλεχος του Κόμματος.

Υπήρξε για πολλά χρόνια γραμματέας της ΚΟΒ Γούμερου, ήταν επικεφαλής της ΔΑΣ Ωλένης και υποψήφιος δήμαρχος, ιδρυτικό μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηλείας, μέλος της Διοίκησης του Παραρτήματος Οικοδόμων Ωλένης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Πυροπλήκτων Ν. Ηλείας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γούμερου, το ποσό των 225 ευρώ σαν ενίσχυση για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το ιστορικό Αρχείο του Κόμματος.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Οι σύντροφοί του

Γιάννης Ντίντας

Νίκος Καρβουνιάρης

Γιάννης Γεωργόπουλος

Αντώνης Πατέλης

***

ΦΩΤΟ

Στις 6 Φεβρουαρίου 2009 συμπληρώθηκαν δύο μήνες από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια ΧΡΙΣΤΙΝΑ Δ. ΡΗΓΑ. Από μικρή στη βιοπάλη, όταν σκλαβώθηκε η πατρίδα οργανώθηκε στην τοπική οργάνωση Λουτρακίου Κορίνθιας και πρόσφερε τις υπηρεσίες της στον αγώνα για τη λευτεριά. Μετά το διώξιμο των κατακτητών και τη λήξη του εμφυλίου πολέμου που μας επέβαλλαν οι Αγγλοι, Αμερικάνοι Ιμπεριαλιστές, και η ντόπια πλουτοκρατία, οργανώθηκε στην προδικτατορική ΕΔΑ. Συνδικαλίστρια μέλος της διοίκησης του σωματείου Ζαχαροπλαστών Λουτρακίου - Περαχώρας, Ιδρυτικό μέλος της διοίκησης του γυναικείου συλλόγου Λουτρακίου. Μέλος του Παραρτήματος της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Λουτρακίου - Περαχώρας. Μόνιμη και σταθερή οπαδός του ΚΚΕ, ακολουθούσε πάντα τη γραμμή και έπαιρνε πάντα μέρος στις εκδηλώσεις του Κόμματος, του εργατικού, κοινωνικού κινήματος.

Στη μνήμη της και προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ ο σύζυγος Δημήτριος Ρήγας προσφέρει 100 ευρώ στην ΚΟΒ Λουτρακίου - Περαχώρας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΛΑ, προσφέρουμε 60 ευρώ στην ΚΟ Κατασκευών Περιστερίου, για ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΠΕΤΡΗΣ ΛΑΖΡΟΣ
ΠΕΤΡΗΣ ΛΑΖΡΟΣ
Τα παιδιά του

Νίκος και Αννα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των γονιών μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω το ποσό των 50 ευρώ για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Γιάννης Καμπουράκης


ΡΗΓΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΡΗΓΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ