Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Το δημόσιο σχολείο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι!

Ψήφισμα προς τις ΕΛΜΕ και τους συλλόγους, με αφορμή το διαγωνισμό ιδιωτικής εταιρείας που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία

«Το δημόσιο σχολείο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι». Αυτό ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, σε ψήφισμα που καταθέτουν οι δυνάμεις στους διδασκαλικούς συλλόγους και της ΕΛΜΕ, με αφορμή το διαγωνισμός της ιδιωτικής εταιρείας «Καγκουρό Ελλάς», που το υπουργείο Παιδείας προωθεί στα δημόσια σχολεία όλης της χώρας, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να δουλέψουν ως υπάλληλοι της εταιρείας και τους μαθητές να γίνουν πελάτες της.

Ειδικά για το «Μαθηματικό Διαγωνισμό» της εταιρείας «Καγκουρό Ελλάς», το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών επισημαίνει ότι πρόκειται για «μια εταιρεία που ζητά "πλασιέδες" - εκπαιδευτικούς μέσα σε κάθε σχολείο για να βγάλει λεφτά με τα ψέματα», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και υπογραμμίζει ότι «το χειρότερο είναι ότι αυτήν την ξεδιάντροπη, αλλά καλοστημένη "μπίζνα" την προωθεί και τη διαφημίζει μέσα στα σχολεία το ίδιο το υπουργείο Παιδείας, με έγγραφό του που έστειλε σ' όλα τα σχολεία (9/2/09-14687/Γ2)».

Εξηγεί ότι η εταιρεία ζητά απ' τον εκπαιδευτικό του Δημόσιου Σχολείου: Να της εξασφαλίσει το σχολείο που υπηρετεί ο ίδιος, για να γίνει ο διαγωνισμός, να της εξασφαλίσει υποδομή και εξοπλισμό, να οργανώσει και να επιβλέψει το διαγωνισμό, να πείσει μαθητές να πάρουν μέρος, πληρώνοντας τη συμμετοχή τους 10 ευρώ το «κεφάλι», να στείλει τα λεφτά αυτά που θα μαζέψει στην «εταιρεία» κ.ά. και σαν ανταμοιβή να πάρει... 1,5 ευρώ για κάθε μαθητή που θα πείσει να συμμετάσχει στο διαγωνισμό.

«Στις μέρες μας, που υπάρχει ολόκληρος σχεδιασμός και από το Υπουργείο Παιδείας για να ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες της δημόσιας εκπαίδευσης στην επέλαση των εταιρειών, είναι ανάγκη ο κάθε Εκπαιδευτικός χωριστά και το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών συνολικά, να υψώσει το ανάστημά του και να αντισταθεί», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Επισημαίνει ακόμα ότι η ηλικία των μαθητών «μπορεί να είναι η καταλληλότερη για να αφήσουν ανεξίτηλα τα διαφημιστικά σημάδια τους οι "μάνατζερ" των διάφορων εταιρειών. Αλλά στη συνείδηση όλων των εκπαιδευτικών, αυτό δεν περιέχεται μέσα στο ρόλο του δημόσιου σχολείου και του Εκπαιδευτικού», «το σχολείο δεν είναι διαφημιστική ταμπέλα». Γι' αυτό καλεί τους εκπαιδευτικούς:

  • «Να στέκονται μακριά από κάθε (φανερή ή συγκαλυμμένη) επιχειρηματική δράση μέσα στο σχολείο.
  • Να σταματούν αποφασιστικά κάθε τέτοια απόπειρα και να καταγγέλλουν όσους την προωθούν ή την ανέχονται.
  • Να διεκδικήσουν να παγώσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκπαίδευση».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ