Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Οριστικά πρώτο το «Καντίμα»

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Το «Καντίμα» της Τζίπι Λίβνι είναι οριστικά πρώτο με μία έδρα διαφορά από το «Λικούντ» του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετά από την ολοκλήρωση, χθες το απόγευμα, της καταμέτρησης και των ψήφων των Σωμάτων Ασφαλείας. Παρ' όλα αυτά, οι αναλύσεις που συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ πιθανό, τελικά, ο Νετανιάχου να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, καθώς τού είναι πιο εύκολο να συσπειρώσει τις αντιδραστικές και ακροδεξιές πολιτικές δυνάμεις που, συνολικά, αναδείχτηκαν ενισχυμένες από τις κάλπες της Τρίτης, πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.

Με σκεπτικισμό και απαισιοδοξία έγιναν δεκτά τα αποτελέσματα των ισραηλινών εκλογών από τον παλαιστινιακό Τύπο. Στις περισσότερες εφημερίδες φιλοξενείται η εκτίμηση ότι «εκτός από τα ονόματα, δεν αλλάζει τίποτε στην πολιτική απέναντι στους Παλαιστίνιους, η οποία, μάλλον, θα γίνει πολύ σκληρότερη». Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αμπάς απέφυγε τα σχόλια, και επέμεινε ότι είναι «έτοιμος για διάλογο, υπό τον όρο να τερματιστούν ο εποικισμός και οι στρατιωτικές προκλήσεις».

Αδεια για τον ...Αγιο Βαλεντίνο

Την πρώτη άδεια εξαγωγής προϊόντων από τη Λωρίδα της Γάζας προς το εξωτερικό έδωσαν, χθες, οι ισραηλινές αρχές μετά από τουλάχιστον 18 μήνες απόλυτου αποκλεισμού. Η άδεια αφορά σε 25.000 γαρίφαλα (η καλλιέργεια λουλουδιών στη Γάζα είναι πολύ διαδεδομένη) που ζητήθηκαν από την ολλανδική κυβέρνηση ενόψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Βέβαια, διευκρινίστηκε ότι η άδεια ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο φορτίο και ότι αμέσως μετά θα τεθεί και πάλι σε ισχύ ο αποκλεισμός. Πριν το εμπάργκο, καθημερινά έβγαιναν από τη Γάζα 750 φορτηγά, κυρίως με αγροτικά προϊόντα, υφάσματα, έπιπλα και λουλούδια, συνολικής αξίας μισού εκατομμυρίου δολαρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ