Σάββατο 14 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Απαιτούν ΤΩΡΑ να χτιστούν σχολεία

Οχτώ σχολεία στο 3ο Διαμέρισμα της Αθήνας, που κάνουν μάθημα σε απαράδεκτες συνθήκες απαιτούν άμεσα νέα κτίρια

Το απαράδεκτο μισθωμένο κτίριο όπου κάνει μάθημα σήμερα το 149ο Δημοτικό σχολείο
Το απαράδεκτο μισθωμένο κτίριο όπου κάνει μάθημα σήμερα το 149ο Δημοτικό σχολείο
«Δεν πάει άλλο! Γονείς μαθητές και εκπαιδευτικοί απαιτούμε να χτιστούν τα σχολεία μας τώρα»! Οχτώ σχολεία στην περιοχή Πετραλώνων, Θησείου, Βοτανικού, Κεραμεικού αναγκάζονται να στοιβάζονται σε εντελώς ακατάλληλα κτίρια, ενώ εδώ και χρόνια υπάρχουν οικόπεδα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, όπου θα έπρεπε να έχουν χτιστεί νέα σύγχρονα κτίρια για να τα στεγάσουν. Πρόκειται για δύο δημοτικά σχολεία (149ο και 49ο), τέσσερα νηπιαγωγεία (54ο, 84ο, 85ο και 64ο), ένα γυμνάσιο (9ο) κι ένα λύκειο (12ο). Τα γραφειοκρατικά κωλύματα και οι καθυστερήσεις, σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον επιχειρηματικών κέντρων για κάποια από αυτά τα οικόπεδα, δημιουργούν αγανάκτηση σε γονείς και εκπαιδευτικούς που μιλούν ξεκάθαρα για «κοροϊδία από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η οποία στηρίζεται στη λογική περικοπών και υποβάθμισης της εκπαίδευσης».

Αποφάσισαν, λοιπόν, να διεκδικήσουν αγωνιστικά όσα τους ανήκουν. Πρώτο βήμα θα είναι οι συγκεντρώσεις που οργανώνουν την Τετάρτη 18 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι σε δύο σημεία της Πειραιώς: Στο ύψος του «Alex Pack» (όπου βρίσκεται το οικόπεδο που προορίζεται για το 149ο δημοτικό σχολείο) και στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Ασωμάτων (όπου βρίσκεται το οικόπεδο του 49ου δημοτικού σχολείου). Παράλληλα, γονείς κι εκπαιδευτικοί έχουν στείλει υπομνήματα στο ΥΠΕΧΩΔΕ, στην πολεοδομία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονται με τις υποθέσεις των οικοπέδων, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις αν δεν υπάρξουν λύσεις και δεν ξεκινήσει η ανέγερση των σχολείων.

Τις κινητοποιήσεις οργανώνουν η Ενωση Γονέων 3ου Διαμερίσματος Αθήνας, οι Σύλλογοι γονέων 49ου και 149ου δημοτικών σχολείων Αθήνας, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Ο Παρθενώνας» και η Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας, που στα τέλη του προηγούμενου μήνα είχαν κάνει κοινή σύσκεψη, για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα. Στην κοινή ανακοίνωσή τους, οι παραπάνω φορείς τονίζουν: «Εμείς δεν μπορούμε να βάλουμε τα επιχειρηματικά ή άλλα συμφέροντα πάνω από το συμφέρον των παιδιών μας. Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στην πολιτική που κάνει περικοπές στην εκπαίδευση, που λέει τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για τα "έξυπνα" βιοκλιματικά σχολεία, τη στιγμή που δε γίνεται τίποτε για να λυθεί η απαράδεκτη και επικίνδυνη ακόμα και για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών κατάσταση των σχολείων».

Καλούν επίσης, όλους τους κατοίκους των αντίστοιχων περιοχών να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, καθώς από τα σημερινά προβλήματα «πιέζονται» και τα υπόλοιπα σχολεία που φορτώνονται με περισσότερους μαθητές, ενώ αυτός ο αγώνας αφορά και τους γονείς που τα παιδιά τους θα φοιτήσουν μελλοντικά στα σχολεία της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ