Σάββατο 14 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
«Οχι» στα τρομοκρατικά διλήμματα

Με αφορμή τα νέα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας στην ΕΕ και τα σενάρια για την επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του τονίζει:

«Αντί να απολογηθούν οι κυβερνήσεις και τα όργανα της ΕΕ, με θράσος και με αφορμή την κρίση συνεχίζουν να κλιμακώνουν την επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων. Το σχέδιο της ΕΕ το οποίο υλοποιούν οι κυβερνήσεις της είναι οι συνέπειες της κρίσης - που προέρχεται από την υπερσυσσώρευση κεφαλαίου - να φορτωθούν πάση θυσία στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα.

Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να εμπιστευτούν τις θέσεις του ΚΚΕ. Δεν πρέπει να υποκύψουν στα τρομοκρατικά διλήμματα που θέτει η πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Να απορρίψουν το διάλογο - απάτη που στήνουν ξανά ΓΣΕΕ και ΣΕΒ και οδηγεί στο συνεχή ακρωτηριασμό των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Το παρόν και το μέλλον των εργαζόμενων δεν μπορεί να είναι η προσωρινή δουλειά - η μερική ανεργία και τα επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης.

Ανασύνταξη του κινήματος, ισχυρό ΚΚΕ για την ανατροπή της πολιτικής του "ευρωμονόδρομου" και της εξουσίας των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ