Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διεκδικούν αγωνιστικά νέα σχολικά κτίρια

Κινητοποιήσεις διοργανώνουν σήμερα στην Πειραιώς και στον Κεραμεικό, γονείς, μαθητές κι εκπαιδευτικοί απαιτώντας άμεσα ανέγερση σχολικών κτιρίων

Για σήμερα είναι προγραμματισμένες οι κινητοποιήσεις γονιών, μαθητών κι εκπαιδευτικών από σχολεία του 3ου Διαμερίσματος της Αθήνας που απαιτούν να αρχίσει άμεσα η ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων και να πάψουν να κάνουν μάθημα σε σχολεία - «κλουβιά». Τα αγωνιστικά τους ραντεβού είναι στις 12 το μεσημέρι σε δυο σημεία της οδού Πειραιώς: Στο ύψος του «Alex Pack» (όπου βρίσκεται το οικόπεδο που προορίζεται για το 149ο Δημοτικό Σχολείο) και στον Κεραμεικό, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Ασωμάτων (όπου βρίσκεται το οικόπεδο του 49ου Δημοτικού Σχολείου).

Τις κινητοποιήσεις οργανώνουν η Ενωση Γονέων 3ου Διαμερίσματος, η Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Παρθενώνας» και οι Σύλλογοι Γονέων 49ου και 149ου Δημοτικών Σχολείων Αθήνας.

Αμεσα ζητούν την ανέγερση κτιρίων για τα 149ο και 49ο Δημοτικά Σχολεία, το 84ο Νηπιαγωγείο, το 9ο Γυμνάσιο και το 12ο Λύκειο. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλα τρία τουλάχιστον σχολεία του διαμερίσματος, ενώ η «πίεση» από το συγκεκριμένο πρόβλημα αγγίζει και τα γειτονικά σχολεία και απλώνεται έτσι στις περιοχές Πετραλώνων, Θησείου, Βοτανικού και Κεραμεικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ