Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΙΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ
Να αποκατασταθεί η αδικία με το ΦΠΑ
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την άμεση αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των παραγωγών χυμοποιήσιμων εσπεριδοειδών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα εξαιτίας της μηδαμινής επιστροφής ΦΠΑ μετά την εφαρμογή του νέου κοινοτικού κανονισμού, εξακολουθεί να ζητά από την κυβέρνηση το ΚΚΕ. Το Κόμμα επανέρχεται στο θέμα με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χθες ο βουλευτής ΣπύροςΣτριφτάρης, μετά την αρνητική απάντηση του υπουργού Οικονομικών στην Ερώτηση που είχαν καταθέσει πέντε κομμουνιστές βουλευτές.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατατέθηκε τονίζεται: «Σε απάντηση της 2407/15-9-2000 Ερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ, για τα προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή του νέου κανονισμού για τα οπωροκηπευτικά στο ύψος του επιστρεφόμενου ΦΠΑ χυμοποιήσιμων εσπεριδοειδών, ο υπουργός Οικονομικών αφού επικαλέστηκε οδηγίες της ΕΕ, εγκυκλίους, διαταγές και υπουργικές αποφάσεις προσπάθησε να δικαιολογήσει αυτό που γίνεται σήμερα. Συγκεκριμένα, δικαιολόγησε τον άδικο και παράνομο τρόπο υπολογισμού του ύψους της επιστροφής του ΦΠΑ που προκλήθηκε μετά την αλλαγή του σχετικού κανονισμού, στον οποίο προβλέπεται η κοινοτική επιδότηση να δίνεται κατευθείαν στον παραγωγό κι όχι διά μέσου του μεταποιητή.

Επειδή όμως, σύμφωνα και με την απάντηση, υπάρχουν αμφιβολίες για τη νομιμότητα των παραπάνω αποφάσεων, στο τέλος δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα με τη συνδρομή όλων των συναρμόδιων φορέων, προκειμένου να διερευνήσει το δίκαιο και το σύννομο των αιτημάτων των εσπεριδοκαλλιεργητών».

Μετά τα παραπάνω ερωτάται ο υπουργός Οικονομικών τι ενέργειες έκανε και πότε θα αποκαταστήσει την αδικία και παρανομία σε βάρος των παραγωγών χυμοποιήσιμων εσπεριδοειδών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ