Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συζήτηση στη Βουλή για το πάρκο στην Κυψέλη

Πλήρη στήριξη στην πολιτική εμπορευματοποίησης ακόμη και των τελευταίων πνευμόνων πρασίνου στην Αθήνα που προωθεί ο Δήμος Αθηναίων, παρείχε χθες η κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού Εσωτερικών Αθ. Νάκου. Αφορμή αποτέλεσε η συζήτηση Ερώτησης της βουλευτή του ΚΚΕ Εύας Μελά για την καταστροφή του πάρκου Κύπρου και Πατησίων, προκειμένου να χτιστεί ιδιωτικός χώρος στάθμευσης. Η Ε. Μελά κατήγγειλε τόσο τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν, όσο και τον παράνομο χαρακτήρα της πράξης.

Η κυβέρνηση είναι αναρμόδια για το θέμα, υποστήριξε ο υφυπουργός. Και ανέφερε πως «η εποπτεία που ασκείται από το κράτος επί των αποφάσεων και πράξεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας από τα εξουσιοδοτημένα όργανα της περιφέρειας». Επίσης, είπε ότι με βάση της αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων «επιτρέπεται η κατασκευή μέχρι τριών υπογείων ορόφων στάθμευσης».

«Ο λαός της Αθήνας βάλλεται από την πολιτική εκείνη που εμπορευματοποιεί τη γη, εμπορευματοποιεί το περιβάλλον», τόνισε, ανταπαντώντας, η Ε. Μελά. Οπως είπε, «μιλάμε για το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, χθες μιλούσαμε για το κτήμα Θων, το οποίο τσιμεντοποιήθηκε, μιλάμε για την τσιμεντοποίηση - ήδη υπάρχει σχέδιο ΠΔ - του Υμηττού». Ειδικά για το πάρκο, σημείωσε πως «η Κυψέλη είναι μια λαϊκή γειτονιά πάρα πολύ επιβαρυμένη σε τσιμέντο. Είναι από τους ψηλότερους δείκτες σε δόμηση σε αυτήν την περιοχή. Η πολιτική ιδιωτικοποίησης της γης που ακολουθείται, τόσο σε επίπεδο κυβερνητικό, όσο και σε επίπεδο δημοτικό, έχει κάνει ακόμα και αυτά τα πεζοδρόμια έρμαια των ιδιωτικών συμφερόντων, με τα τραπεζοκαθίσματα κλπ. Δεν υπάρχει πουθενά χώρος για τον πολίτη, για τη μητέρα, για τον ηλικιωμένο, για τον πεζό. Το συγκεκριμένο, λοιπόν, οικόπεδο ήταν ένας μοναδικός πνεύμονας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ