Σάββατο 21 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συζήτησαν για «πράσινες» μπίζνες

Συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ

Την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) προωθεί η κυβέρνηση και μάλλον δε θα δυσκολευτεί καθόλου με τις τόσες παροχές, κίνητρα, διευκολύνσεις και οικονομικές αποζημιώσεις που προσφέρει στους «επενδυτές». Στα ενεργειακά θέματα και κυρίως αυτά των ΑΠΕ, περιστράφηκε χτες η συζήτηση στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Ντ. Σπέκχαρντ. Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός δήλωσε ότι «συμφωνήσαμε να εντείνουμε τη συνεργασία μας σ' αυτόν τον τομέα» και ότι «συζητήσαμε την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ιδιαίτερα τώρα με τη νέα νομοθεσία για τα φωτοβολταϊκά διευκολύνονται αυτές οι επενδύσεις».

Συζήτηση έγινε, βεβαίως, και για την ενεργειακή επάρκεια και για τους αγωγούς, όπου η θέση των ΗΠΑ είναι υπέρ της «διαφοροποίησης» των πηγών τροφοδοσίας, δηλαδή κατά της Ρωσίας και υπέρ της αγοράς φυσικού αερίου από χώρες που έχουν συμφέροντα οι ΗΠΑ. Ο Ελληνας υπουργός προσκλήθηκε, επίσης, στο Κολοράντο των ΗΠΑ, στο κέντρο ΑΠΕ.

Ο Ντ. Σπέκχαρντ δήλωσε ότι «η επίσκεψη αυτή αποτελεί ισχυρό μήνυμα του ενδιαφέροντος του Προέδρου μας και της ενδυνάμωσης της συνεργασίας μας με τους συμμάχους μας». Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει ανακοινώσει «πακέτο» 30 δισ. δολαρίων για επενδύσεις στις ΑΠΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ