Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΡΑΜΑ
Αμεση ανάγκη η λύση των στεγαστικών προβλημάτων

Συζητήθηκε στη Βουλή Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα σχολικής στέγης των σχολείων της πόλης

Την απαίτηση για άμεση λύση του στεγαστικού προβλήματος των σχολείων του Δήμου Περάματος, μετέφερε χθες στη Βουλή, με Ερώτησή της, η βουλευτής του ΚΚΕ, Βέρα Νικολαΐδου, ζητώντας την έγκριση των αναγκαίων κονδυλίων και την ταχύτατη ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών.

Εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας, ο υφυπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος δε δεσμεύτηκε με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, επικαλούμενος ότι «τα οικόπεδα είναι δυσεύρετα» και «τα προσφερόμενα κτίρια δεν πληρούν τις προδιαγραφές». Ειδικά για το 1ο Νηπιαγωγείο, είπε ότι «έχει επιλεγεί οικόπεδο» και «θα επιχειρήσει την αγορά ο ΟΣΚ», για το 3ο Νηπιαγωγείο πως «έχει εξαγοραστεί τμήμα του οικοπέδου» και αναμένεται η εξαγορά του υπόλοιπου, ενώ για το 5ο Νηπιαγωγείο έχουν εγκριθεί 400 χιλ. ευρώ για την κατασκευή του.

«Είναι τραγική η κατάσταση των σχολείων στο Πέραμα», τόνισε ανταπαντώντας η Βέρα Νικολαΐδου, ζητώντας «να δοθούν χρήματα για να γίνουν οι επισκευές και να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για την εξασφάλιση των ελεύθερων χώρων όπου πρόκειται να γίνουν σχολειά». Ειδικά για το θέμα των χώρων που θα ανεγερθούν σχολικά κτίρια και έχουν χαρακτηριστεί ανάλογα, επισήμανε ότι «δεν έχει νόημα να περάσουν 2 ή 3 χρόνια μέχρι να γίνουν τα δικαστήρια», αφού τα προβλήματα χρειάζονται άμεσα λύση. Συνολικά, επισήμανε ότι στο Πέραμα «το 50% των κτιρίων είναι προβληματικά». Αναφερόμενη ενδεικτικά στις πλέον επείγουσες περιπτώσεις, σημείωσε: «Το πιο σοβαρό είναι με το Ειδικό Σχολείο που δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα πιο κάτω, ενώ δεν έχουν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί». Οσον αφορά το Επαγγελματικό Λύκειο της περιοχής, η Β. Νικολαΐδου σημείωσε πως «πρόκειται για μονάδα με 530 μαθητές και 80 εκπαιδευτικούς», όπου «εκεί δε στάζουν απλά κάποιες οροφές, είναι επικίνδυνη όλη η ηλεκτρική εγκατάσταση» και «η αυλή με την πρώτη βροχή πλημμυρίζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ