Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Απειθαρχία στις αντιασφαλιστικές αποφάσεις της ΕΕ

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την επικείμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το Ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων

Σε απειθαρχία σε όλες τις επιλογές της ΕΕ, μεταξύ των οποίων είναι και η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών και αντρών στο Δημόσιο, κάλεσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, μετά τη συνάντηση με το Συντονιστικό των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε: «Απειθαρχία στις αποφάσεις του ευρωδικαστηρίου και σε όλες τις επιλογές της ΕΕ. Η διαφορά των 5 χρόνων στη συνταξιοδότηση ανδρών και γυναικών είναι ανάγκη να υπάρχει και εξαιτίας των σκληρών συνθηκών ζωής και δουλειάς που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, αλλά, αν θέλετε, σε ένα βαθμό έχει να κάνει και με ειδικούς βιολογικούς λόγους, τη μητρότητα κλπ. Oσο η γυναίκα σηκώνει δυσβάσταχτα βάρη πρέπει να υπάρχει και αυτή η θετική διάκριση. Να μην εφαρμοστεί η απόφαση».

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Μάρτη αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ύστερα από την εκδίκαση σχετικής προσφυγής της Κομισιόν κατά της Ελλάδας, στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη. Η Κομισιόν απαιτεί να εξισωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών και αντρών στο Ελληνικό Δημόσιο, ισχυριζόμενη ότι η Aσφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχει κοινωνικό αλλά επαγγελματικό χαρακτήρα. Ουσιαστικά, ζητά την ιδιωτικοποίηση της Kοινωνικής Aσφάλισης για τους 500.000 και πλέον δημόσιους υπαλλήλους, που σαν άμεσο αποτέλεσμα θα έχει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών εργαζομένων στο Δημόσιο, με δεδομένη και τη γενικότερη κατεύθυνση τόσο της ΕΕ, όσο και της αντιασφαλιστικής πολιτικής που χρόνια τώρα εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ