Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Νέα κινητοποίηση αύριο για Σύμβαση και ανεργία

Συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 10.30 π.μ. και διαμαρτυρία στο υπουργείο Απασχόλησης μισή ώρα αργότερα

Από προηγούμενη κινητοποίηση των οικοδόμων της Αθήνας
Από προηγούμενη κινητοποίηση των οικοδόμων της Αθήνας
Συνεχίζονται οι εξορμήσεις του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας για τη νέα κινητοποίηση που διοργανώνει αύριο, Παρασκευή, 27 Φλεβάρη, η ταξική Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Τα μέλη του συνδικάτου δίνουν ραντεβού στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης, στις 11 π.μ., με τη συμμετοχή των διοικήσεων όλων των πρωτοβάθμιων συνδικάτων του κλάδου. Με την ανακοίνωση της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης, μεταφρασμένη σε ελληνικά, ρώσικα, αραβικά και αλβανικά, τα μέλη του Συνδικάτου απευθύνονται πλατιά στους εργαζόμενους του κλάδου, αναδεικνύοντας την ανάγκη να δυναμώσει η οργανωμένη, ταξικά προσανατολισμένη πάλη των εργαζομένων, για να αποκρουστεί η επίθεση των μεγαλοκατασκευαστών και, γενικά, του μεγάλου κεφαλαίου.

Το Σάββατο θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας για να αποφασίσει τα επόμενα αγωνιστικά βήματα του κλάδου, με προοπτική την απεργιακή κορύφωση των κινητοποιήσεων. Εχουν προηγηθεί σημαντικοί αγώνες στον κλάδο σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του προγράμματος που χάραξε η Ομοσπονδία από τις αρχές του χρόνου. Στις 15 Γενάρη, τα Συνδικάτα διοργάνωσαν μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ, σε όλη τη χώρα, με κύριο αίτημα την προστασία των ανέργων, την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού των 1.400 ευρώ και για όσο καιρό είναι άνεργος ο εργαζόμενος, την επιδότηση ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις.

Ακολούθησαν συλλαλητήρια της Ομοσπονδίας σε όλες τις πόλεις στις 20 Γενάρη, ενώ το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, με νέα συγκέντρωση λίγες μέρες αργότερα, έδωσε εκ νέου απάντηση στην προσπάθεια των μεγαλοκατασκευαστών να υποβαθμίσουν και να απαξιώσουν τις διαπραγματεύσεις για τη νέα κλαδική Συλλογική Σύμβαση. Σε πλήρη ισχύ παραμένει και η απόφαση της Ομοσπονδίας για την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας με ανοιχτή ημερομηνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ