Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χειροβομβίδα σε στέκι μεταναστών

Χειροβομβίδα πέταξε άγνωστος το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά τις 10, στο Στέκι Μεταναστών στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια, όπου στεγάζονται και τα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα. Το Δίκτυο παραχώρησε χτες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντας την επίθεση «φασιστική, παρακρατική και δολοφονική, όχι εκφοβιστικού χαρακτήρα».

Η χειροβομβίδα προσέκρουσε στο τζάμι του κτιρίου χωρίς να περάσει στο εσωτερικό του, καθώς τα τζάμια είναι διπλά και έπεσε στον πεζόδρομο, μέσα σε μια ζαρντινιέρα, όπου και εξερράγη. Οπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο κτίριο περίπου 40 άτομα, καθώς πραγματοποιούνταν εκδήλωση του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης, και μόνο από τύχη δεν υπήρξαν θύματα. Εκπρόσωποι του Δικτύου είπαν ότι «πρόθεση των δραστών ήταν να σκοτωθεί κόσμος», ενώ υπογράμμισαν ότι πέρα από τη μήνυση που θα υποβληθεί, «θα κάνουμε και δικές μας έρευνες και θα τους βρούμε».

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν κάποιον να απομακρύνεται προς τη συμβολή των οδών Ερεσού και Τοσίτσα, όπου μπήκε σε ένα αυτοκίνητο. Η πινακίδα του αυτοκινήτου σημειώθηκε από μάρτυρα, αλλά όπως είπε η δικηγόρος Ι. Κούρτοβικ εκ μέρους του Δικτύου, η αστυνομία κατατάσσει το αυτοκίνητο στα «ακαταχώρητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ