Τετάρτη 4 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καταγγελία για ξυλοδαρμό 22χρονου από αστυνομικούς

Μήνυση, με την οποία καταγγέλει ότι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, κατέθεσε ο 22χρονος φοιτητής Ραφαήλ Πηγαδάς.

Συγκεκριμένα, ο φοιτητής αναφέρει στη μήνυση ότι συνελήφθη και μεταφέρθηκε για εξακρίβωση στοιχείων στο ΑΤ της Πλατείας Δημοκρατίας (Δωδεκανήσου). Μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα ήταν δεμένος με χειροπέδες και έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς. Ο ίδιος κατήγγειλε δημόσια ότι, ενώ προχωρούσε στην πόλη ξημερώματα Σαββάτου, αστυνομικοί τού ζήτησαν αστυνομική ταυτότητα, εκείνος δεν είχε, και οι αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες. Ο φοιτητής τούς έβρισε γιατί δεν κατάλαβε το λόγο της σύλληψης, όπως δήλωσε. Τον οδήγησαν στο ΑΤ όπου και καταγγέλει ότι κακοποιήθηκε από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί πήγαν στην οδό Βαλαωρίτου, όπου βρισκόταν ο 22χρονος, μετά από εντολή του Κέντρου για να επιληφθούν σε επεισόδιο. Οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι ο νεαρός αντιστάθηκε στη σύλληψη και γι' αυτό το λόγο κινήθηκε αυτόφωρος διαδικασία. Ο Ρ. Πηγαδάς είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με το επεισόδιο για το οποίο είχαν φτάσει εκεί οι αστυνομικοί. Η υπόθεση εναντίον του 22χρονου για «απείθεια» και «αντίσταση» θα εκδικαστεί από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο στις 6 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ