Τετάρτη 4 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εμπρηστική επίθεση σε συρμό

Εμπρηστική επίθεση εναντίον συρμού του ΗΣΑΠ στο σταθμό της Κηφισιάς, πραγματοποίησαν άγνωστοι στη 01.07 προχτές τα ξημερώματα. Εξι βαγόνια κάηκαν ολοσχερώς και άλλα τρία έπαθαν ζημιές. Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 20 ατόμων, που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες, μπήκαν στο τρένο, που πήγαινε προς Κηφισιά, από το σταθμό των Πατησίων. Σύμφωνα με μάρτυρες, επιβάτες του συρμού, μόλις το τρένο έφτασε στο σταθμό της Κηφισιάς οι δράστες έβγαλαν από τις τσάντες τους δοχεία με βενζίνη και άρχισαν να αδειάζουν το εύφλεκτο υγρό σε όλο το συρμό.

Οταν το τρένο σταμάτησε, απομάκρυναν τους υπόλοιπους επιβάτες. Ο μηχανοδηγός παρατήρησε τους αγνώστους, αλλά εκείνοι τον ακινητοποίησαν, τον έβγαλαν από το τρένο και αφού τον κλείδωσαν μαζί με τη σταθμάρχη στο κουβούκλιο του σταθμαρχείου, έβαλαν φωτιά στο συρμό με γκαζάκια. Το τρένο τυλίχτηκε στις φλόγες. Η πυρκαγιά σβήστηκε λίγο αργότερα από δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ με ανακοίνωσή τους κατήγγειλαν το γεγονός.

Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που δίνει συνέχεια στον κύκλο των προβοκατόρικων ενεργειών και που αποτελεί μία ακόμα αφορμή για να ενταθεί η καταστολή από τους μηχανισμούς του αστικού κράτους, με σκοπό να χτυπηθεί το μαζικό λαϊκό Κίνημα, ανέλαβαν ομάδες που αυτοαποκαλούνται «συμμορίες συνείδησης» και «εξτρεμιστές Περάματος» με προκήρυξή τους που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται ότι ο σταθμός ήταν χτες εκτός λειτουργίας και τα δρομολόγια από και προς τον Πειραιά, ξεκινούσαν και τερμάτιζαν στον σταθμό Ειρήνη, ενώ στο τμήμα από Κηφισιά μέχρι Ειρήνη δρομολογήθηκαν ειδικές λεωφορειακές γραμμές της ΕΘΕΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ