Πέμπτη 5 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Προσπάθησαν να εμποδίσουν περιοδεία του ΠΑΜΕ

Σε πλήρη συντονισμό, η διοίκηση και το επιχειρησιακό Σωματείο θέλησαν, μάταια, να απομονώσουν τους εργαζόμενους

Παρά τις προσπάθειες διοίκησης - σωματείου, οι συνδικαλίστριες του ΠΑΜΕ μοίρασαν την ανακοίνωση στις συναδέλφισσες του Γηροκομείου
Παρά τις προσπάθειες διοίκησης - σωματείου, οι συνδικαλίστριες του ΠΑΜΕ μοίρασαν την ανακοίνωση στις συναδέλφισσες του Γηροκομείου
Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει, ότι θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί η δράση των ταξικών δυνάμεων ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία της διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών, έστειλαν χτες εργαζόμενοι - μέλη της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ και του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και Συναφών Χώρων, που πραγματοποίησαν περιοδεία στο χώρο ενόψει της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας.

Ενοχλημένοι από τη δράση των ταξικών δυνάμεων, η διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών (διοικείται από την Ελεήμονα Εταιρεία Αθηνών), αλλά και η πλειοψηφία του επιχειρησιακού Σωματείου, προσπάθησαν με κάθε τρόπο, αλλά δεν τα κατάφεραν, να εμποδίσουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να μεταφέρουν το αγωνιστικό μήνυμα στους εργαζόμενους. Αρχικά έδωσαν εντολή στους προϊστάμενους των τμημάτων να μην επιτρέψουν την είσοδο των ταξικών δυνάμεων, ενώ στη συνέχεια έφτασαν στο σημείο να κλειδώσουν τους εργαζόμενους στα περίπτερα! Και όταν εκπρόσωποι της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ και του Σωματείου, με την αποφασιστική τους στάση, μπήκαν σε τμήματα και μίλησαν με τους εργαζόμενους, τα «τσιράκια» της εργοδοσίας απαιτούσαν «να φύγουν απ' το Γηροκομείο»!

Οι συνδικαλιστές παρέμειναν, μοίρασαν στους εργαζόμενους την ανακοίνωση της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ, κάλεσαν τις γυναίκες εργαζόμενες, που πλήττονται πολλαπλάσια από την καπιταλιστική κρίση, να μπουν στον αγώνα. Κατήγγειλαν την εργοδοσία του Γηροκομείου, που έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε εφτά απολύσεις, την εργοδοτική τρομοκρατία και τους εργατοπατέρες, που έχουν τον τίτλο του συνδικαλιστή στο συγκεκριμένο χώρο.

«Τα ταξικά συνδικάτα δε βάζουν τη δράση τους στα καλούπια καμιάς εργοδοσίας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών, για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, κόντρα στις εργοδοσίες και τα κάθε λογής τσιράκια τους», υπογραμμίζει σε Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ. Αναφερόμενη στην πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου, επισημαίνει ότι είναι ευθυγραμμισμένη με τα συμφέροντα της εργοδοσίας και τονίζει: «Η απαράδεκτη τακτική τους να κλειδώνουν τις πόρτες και τους εργαζόμενους είναι όχι μόνον ανήκουστη, αλλά και αποκαλύπτει το ρόλο τους. Είναι επιζήμιοι για τα συμφέροντα των εργαζομένων και θα πρέπει να καταδικαστούν απ' όλους τους εργαζόμενους στο Γηροκομείο Αθηνών». Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και Συναφών Χώρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ