Πέμπτη 5 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Μάχη για δεδουλευμένα και ασφάλεια

Στους καταπέλτες με επίσχεση εργασίας κατέβηκαν χτες οι ναυτεργάτες των ακτοπλοϊκών πλοίων «ΜΙΛΕΝΑ» του εφοπλιστή Αγούδημου και «ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΒΕΡΑ» του εφοπλιστή Σπανού, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, έχοντας στο πλευρό τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Κάτω από την αποφασιστικότητα των ναυτεργατών, οι εφοπλιστές αναγκάστηκαν χτες το απόγευμα λίγο πριν τον προγραμματισμένο απόπλου των δύο πλοίων να καταβάλουν τα χρήματα.

Στο πλοίο «ΜΙΛΕΝΑ», οι ναυτεργάτες, ταυτόχρονα με τη μάχη τους για να πληρωθούν, απαιτούν και μέτρα για την αξιοπλοΐα του πλοίου. Οπως αναφέρεται σε έγγραφο των ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ προς τον Κλάδο Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων (ΚΕΕΠ) και άλλους φορείς του ΥΕΝ, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ναυτεργατών «το προπελάκι (bow thrust) του πλοίου παρουσιάζει μηχανολογικό πρόβλημα», ενώ «η πρόσβαση στο χώρο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους λόγω ανύπαρκτης ασφάλειας για το προσωπικό της βάρδιας του μηχανοστασίου».

Επιθεωρητές του ΚΕΕΠ χτες έκαναν έλεγχο. Σύμφωνα με το ΥΕΝ, «δεν αποδεικνύεται η καταγγελία», όταν βεβαιωμένα το bow thrust χάνει 600 λίτρα λάδια το μήνα! Το πλοίο «ΜΙΛΕΝΑ» είναι επιδοτούμενο, 39 ετών και καλείται να βγάλει πέρα το δρομολόγιο από Πειραιά για Κίμωλο, Μήλο, Θήρα, Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο και επιστροφή! Στο μεταξύ, ανεκτέλεστο έμεινε χτες το δρομολόγιο του ακτοπλοϊκού πλοίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» της εταιρείας ΣΑΟΣ. Ο εφοπλιστής Μανούσης παράνομα ακινητοποίησε το πλοίο στο λιμάνι του Λαυρίου, με το πρόσχημα ότι, επειδή δεν του έχουν καταβληθεί τα χρήματα από τις επιδοτήσεις, δεν έχει «ρευστό» και έτσι δεν μπορεί να πληρώσει για τον ανεφοδιασμό του πλοίου με καύσιμα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ