Πέμπτη 5 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγελία για τον ξυλοδαρμό του μετανάστη

Εκδήλωση διαμαρτυρίας, σήμερα Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα

Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό του Αφγανού μετανάστη μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παντελεήμονα. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας καταγγέλλει τον άγριο ξυλοδαρμό Αφγανού μετανάστη μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα στις 3/3/2009. Ο νεαρός μετανάστης, λίγη ώρα πριν τον συλλάβουν, είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα για να βοηθήσει, ως μεταφραστής, έναν ομοεθνή του που δε γνώριζε καθόλου ελληνικά. Ο νεαρός Αφγανός, επειδή μιλά την ελληνική γλώσσα, σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκεται κοντά σε άλλους συμπατριώτες του που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα και ειδικά στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα. Αυτό το γνωρίζουν καλά στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα.

Μετά την αποχώρησή του από το αστυνομικό τμήμα, τον ακολούθησε περιπολία για να του κάνει υποτιθέμενο έλεγχο. Παρά το γεγονός ότι διέθετε τα προβλεπόμενα από το νόμο έγγραφα, οδηγήθηκε πίσω στο ίδιο αστυνομικό τμήμα. Κρατήθηκε χωρίς καμία αιτιολογία για τρεις ώρες όπου και ξυλοκοπήθηκε άγρια, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για ακόμα μία περίπτωση ακραίας και άγριας αστυνομικής βίας απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι κυνηγημένοι από τον ιμπεριαλισμό αναζητούν απεγνωσμένα επιβίωση και εργασία στη χώρα μας. Αυτά τα φαινόμενα σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν και να φοβίσουν όποιον μετανάστη ορθώνει το ανάστημά του απέναντι στην αστυνομοκρατία και τον κρατικό αυταρχισμό. Είναι μέρος της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής που θωρακίζεται για να καθυποτάξει την εργατική τάξη, με την ποινικοποίηση των απεργιών και της συνδικαλιστικής δράσης, με εισαγγελικές εντολές που χαρακτηρίζουν "έγκλημα" τους εργατικούς αγώνες, όπως έγινε για τις κινητοποιήσεις στα "ΤΖΑΜΠΟ", με την επιστράτευση απεργών, την αστυνομική προστασία της εργοδοσίας σε χώρους που κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι.

Στη συνεχή επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη και η οποία παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις με οξυμένα κρούσματα βίας και αυταρχισμού, μόνη απάντηση είναι η ενιαία πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών, μέσα από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, για να μην πληρώσει η εργατική τάξη την κρίση της πλουτοκρατίας ενάντια στην αντεργατική αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ.

Καλούμε σε εκδήλωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 5 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ