Κυριακή 8 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι εκδρομές είναι δικαίωμα και όχι πανάκριβο εμπόρευμα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης

Με αφορμή το γεγονός ότι πλησιάζει ο χρόνος για τον προγραμματισμό των σχολικών εκδρομών, οι οποίες αποτελούν πανάκριβο εμπόρευμα που όλο και λιγότερα παιδιά μπορούν να αγοράσουν, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζει ότι οι εκδρομές είναι μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά. Παράλληλα, με την ανακοίνωση, η ΚΝΕ καλεί όλους τους μαθητές να παλέψουν για να είναι οι εκδρομές δωρεάν, να έχουν λόγο τα Μαθητικά Συμβούλια για τον προορισμό και το περιεχόμενο των εκδρομών, να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών κατά τη μεταφορά και την παραμονή τους. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, υπογραμμίζεται:

«Οι εκδρομές είναι μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας του σχολείου και όχι πανάκριβο εμπόρευμα για τις τουριστικές επιχειρήσεις, το οποίο όλο και περισσότερα παιδιά των ανθρώπων του μόχθου δεν μπορούν να αγοράσουν. Χιλιάδες παιδιά και φέτος θα μείνουν πίσω και θα δουν λίγους συμμαθητές τους να πηγαίνουν στην ακριβοπληρωμένη πενθήμερη εκτόνωση. Τα παιδιά των φτωχών οικογενειών δεν μπορούν να πάνε στις εκδρομές γιατί είναι πανάκριβες.

Οι θυσίες των γονιών δε φτάνουν. Ο μισθός δεν αρκεί. Αλλωστε πληρώνουν, ήδη, πολλά για φροντιστήρια, δάνεια και λογαριασμούς.

Οι προσπάθειες των μαθητών για να αποταμιεύσουν από το χαρτζιλίκι δεν είναι αρκετές. Η εκδρομή κοστίζει ακριβά.

Με την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, τις απολύσεις και την ανεργία που τσακίζει κόκαλα, το δικαίωμα γίνεται "ευκαιρία" για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Είναι καιρός να μπει τέλος στο αίσχος της χρυσοπληρωμένης εκτόνωσης!

Οι εκδρομές είναι κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, είναι δικαίωμα.

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καλεί όλους τους μαθητές να παλέψουν για:

  • Να είναι οι εκδρομές δωρεάν, ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές να πηγαίνουν και να μη γίνονται τα σχολεία μαγαζάκια των πρακτορείων του τουριστικού κεφαλαίου.
  • Να έχουν τα Μαθητικά Συμβούλια λόγο για τον προορισμό και το περιεχόμενό τους.
  • Να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια κατά τη μεταφορά και την παραμονή των μαθητών.

Τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών δεν πρέπει να κάνουν καμία έκπτωση στα δικαιώματα και τις ανάγκες τους.

Οι μαθητές έχουν συμφέρον στο πλευρό της εργατικής τάξης να οργανώσουν τον αγώνα για να μην υπάρξει καμία θυσία για την πλουτοκρατία.

Για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του καπιταλισμού.

Εχουν συμφέρον να βρεθούν στην αντεπίθεση για τη ζωή που μας αξίζει!

Να βρεθούν με τα σχολεία τους και τα Συντονιστικά τους στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 17 Μάρτη και στην πανεργατική απεργία στις 2 Απρίλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ