Πέμπτη 12 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΚΡΥΟΝΕΡΙ
Αύριο η συγκέντρωση ενάντια στα διόδια

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Εργαζομένων καλεί στην κινητοποίηση της Παρασκευής (3.30-5.30 το απόγευμα) μπροστά στο εργοτάξιο των διοδίων, στην έξοδο της Εθνικής Οδού

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγ. Στεφάνου
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγ. Στεφάνου
Συγκέντρωση ενάντια στην εγκατάσταση διοδίων στον κόμβο της Εθνικής Οδού στον Αγιο Στέφανο - Κρυονέρι διοργανώνει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Εργαζομένων αύριο Παρασκευή 13 Μάρτη από τις 3.30 μέχρι τις 5.30 το απόγευμα μπροστά στο εργοτάξιο των διοδίων, στην έξοδο της Εθνικής Οδού.

Μέλη της Επιτροπής πραγματοποίησαν και χτες εξόρμηση ενημέρωσης σε δεκάδες εργοστάσια της περιοχής και καλούσαν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Παρασκευής για να μπει φρένο στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της κοινοπραξίας.

Η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας Εργαζομένων ενάντια στη δημιουργία Σταθμού Διοδίων στον κόμβο Αγ. Στεφάνου» διεκδικεί: Να μην κατασκευαστούν σταθμοί διοδίων στον κόμβο. Κατάργηση όλων των διοδίων. Ελεύθερη διέλευση, χωρίς κανένα χαράτσι στους εθνικούς δρόμους, την Αττική οδό, μεγάλες οδικές αρτηρίες. Δημόσιες σύγχρονες δωρεάν συγκοινωνίες. Υποδομές και έργα που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να πληρώνει ο λαός.

Στο μεταξύ, χτες, σε μια ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου, ο παριστάμενος υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλος προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τους κατοίκους λέγοντας ότι θα σταματήσει προσωρινά η κατασκευή του σταθμού διοδίων, μόνο όμως μέχρι να ...γίνουν έργα αναβάθμισης των παράπλευρων δρόμων, σε συνεργασία με τους δήμους της περιοχής! Παράλληλα, προσπάθησε να «χρυσώσει το χάπι» για τα χαράτσια με άλλες υποσχέσεις που βρίσκονται «στον αέρα», όπως περί επέκτασης του προαστιακού και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι η σύμβαση που ψηφίστηκε και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ προβλέπει νέους πλευρικούς σταθμούς διοδίων.

«Δε θέλουμε καθόλου διόδια, μην τολμήσετε να τα βάλετε γιατί θα μας βρείτε όλους απέναντί σας», ήταν η απάντηση που έλαβε ο υφυπουργός από κατοίκους και εργαζόμενους της περιοχής που μίλησαν και καταχειροκροτήθηκαν από το σύνολο των συγκεντρωμένων.

Στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση το γεγονός η κυβέρνηση να επιβαρύνει παραπέρα τα λαϊκά εισοδήματα. Είναι εκβιασμός των εργαζομένων - πρόσθεσε - αυτό που είπε ο υφυπουργός ότι για να έχουν ασφαλείς δρόμους και άλλες υπηρεσίες, πρέπει να τις χρυσοπληρώνουν. Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον αγώνα των κατοίκων, κατέληξε, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν μέσα από τους φορείς τους και να παλέψουν με αίτημα την κατάργηση όλων των διοδίων.

Την έντονη αποδοκιμασία πολλών συγκεντρωμένων αντιμετώπισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Μαγκριώτης, ο οποίος αφού παραδέχτηκε πως και το κόμμα του ψήφισε τη συγκεκριμένη σύμβαση, δήλωσε ότι όταν γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ θα την επαναδιαπραγματευτεί, ώστε να ...μειωθεί η τιμή των διοδίων κατά 60%!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ