Πέμπτη 12 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΑΙΩΝΑΣ
Δεύτερο «όχι» από το ΣτΕ

Δεύτερο όχι έρχεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου της εταιρείας Μπάμπης Βωβός, ενώ προκύπτουν προβλήματα και για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα. Ειδικότερα, το Ε' Τμήμα του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό σχέδιο ΠΔ για τη διπλή ανάπλαση (Ελαιώνα και Λεωφόρου Αλεξάντρας) και παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια Διαταγμάτων για οριστική κρίση. Σημειώνεται ότι η απόφαση του Ε' Τμήματος του ΣτΕ συμπίπτει με την εισήγηση του Σπ. Μαρκάτη στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Χτες, οι σύμβουλοι του Ε' Τμήματος υπό την προεδρία του Κ. Μενουδάκου έκριναν ότι οι πολεοδομικές ρυθμίσεις του ΠΔ του ΥΠΕΧΩΔΕ που «συνδέονται με τις διατάξεις του Ν. 3481/2006» είναι αντισυνταγματικές.

Οι δικαστές επισημαίνουν ότι η κατασκευή του εμπορικού κέντρου, του γηπέδου, του δημαρχιακού κτιρίου κλπ. δεν μπορούν, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, να γίνουν με νόμο, αλλά έπρεπε να εκδοθούν επιμέρους αποφάσεις της Πολιτείας. Τέλος, αναφέρουν ότι με το νόμο για τη διπλή ανάπλαση (που προβλέπει τη δημιουργία δύο νέων υπερτοπικών - μητροπολιτικών πόλων αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού, στην περιοχή του Ελαιώνα), «επέρχεται όχι μόνο σημαντική μείωση των προβλεπόμενων χώρων πρασίνου αλλά πλήρης αναίρεση της φυσιογνωμίας και του προορισμού της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ