Παρασκευή 13 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»
Κινητοποιήσεις ζητούν οι εργαζόμενοι

Κάλεσμα προς τις Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ) να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση απομάκρυνσης οποιουδήποτε εργαζόμενου, απευθύνουν με ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» (ΕΤ).

Χτες, οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση, με την παρουσία μελών των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ αντιδρώντας στις απολύσεις, απομακρύνσεις και εξαναγκαστικές παραιτήσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες. Να σημειωθεί ότι από το Νοέμβρη η ιδιοκτησία έχει προχωρήσει σε 40 απολύσεις.

Στο ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι του ΕΤ καλούν την ιδιοκτησία και τη διοίκηση της εκδοτικής εταιρείας να αποσαφηνίσουν υπεύθυνα τα σχέδια για το παρόν και το μέλλον της εφημερίδας. Επισημαίνουν ότι έχουν ήδη υποστεί μείωση των αποδοχών τους με την υλοποίηση προγράμματος εξυγίανσης, με περικοπές και περιστολή δραστηριοτήτων. Προτείνουν ως διέξοδο στην οικονομική κρίση την αναπτυξιακή πορεία του ΕΤ με στήριξη της εφημερίδας και των εργαζομένων της. Απαιτούν να μη γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου, ενώ δε διαφοροποιούν τον όρο της απόλυσης από αυτόν της απομάκρυνσης - αποχώρηση όπως έχει μεθοδευτεί μέχρι σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ