Παρασκευή 13 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Σήμερα στον «902 TV»

Ενδιαφέρουσες εκπομπές περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του «902 TV». Μεταξύ αυτών θα παρακολουθήσουμε:

Στις 18.45 «CINE PLANO» με την Ιφιγένεια Καλαντζή, κριτικό κινηματογράφου. Συμμετέχουν ο Γιάννης Φραγκούλης, κριτικός κινηματογράφου και σκηνοθετεί η Θεοδοσία Γραμματικού.

Η εκπομπή θα παρουσιάσει συνέντευξη με το Στέλιο Χαραλαμπόπουλο, σκηνοθέτη της ταινίας «Τη μέρα που ο Φερντάντο Πεσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη». Θα ακολουθήσει συνέντευξη για την ταινία, αλλά και για το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, έτσι όπως εμφανίζεται στην Ελλάδα... Ακόμη θα προβληθεί αφιέρωμα στο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ. Θα γίνει αναφορά σε αυτό το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ, έτσι όπως εμφανίζεται στις δουλειές του Ζαν Ρους, του Ρόμπερτ Φλάερτι, του Γιόρις Ιβενς, του Κρις Μαρκέρ κ.ά. Η εκπομπή θα επιχειρήσει παράλληλα να δείξει τη διαφορά ανάμεσα στα άλλα είδη του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ και τις ομοιότητές του με τις ταινίες μυθοπλασίας για να ανακαλύψουμε τελικά τον ενιαίο κινηματογραφικό χώρο.

Στις 21:30 «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα». Επιμέλεια-παρουσίαση: Πάρης Μήτσου. Η εκπομπή φιλοξενεί στο πρώτο της μέρος ένα ζευγάρι (καλλιτεχνικό και στη ζωή) τον Νίκο και τη Γιασεμή Σαραγούδα που υπηρετούν το λαϊκό και το παραδοσιακό τραγούδι πάνω από 50 χρόνια. Ο Νίκος ξεκίνησε ως τραγουδιστής αλλά αργότερα η ενασχόλησή του με το ούτι τον καθιέρωσε ως τον κορυφαίο Ελληνα δεξιοτέχνη στο συγκεκριμένο όργανο. Η Γιασεμή μια ζωή στο πλάι του, ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο σμυρναίικα λαϊκά και όχι μόνο. Θυμούνται τις εμπειρίες μιας ζωής και μαζί με τον Νίκο στο ούτι και τους φίλους τους μουσικούς παίζουν ταξίμια, οργανικά και τραγουδούν αμανέδες και λαϊκά.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής καλεσμένος είναι ο Σόλων Λέκκας από τη Μυτιλήνη. Ενας ιδιαίτερος ερασιτέχνης τραγουδιστής που συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Μυστακίδη στην κιθάρα, τον Κυριάκο Κουβέντα στο βιολί και τον Απόστολο Τσαρδάκα στο κανονάκι, τραγουδάει αμανέδες αλλά και χορεύει. Μιλάει στον Πάρη Μήτσου για τη ζωή του με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο και «δίνει μαθήματα» ήθους με τις απόψεις του για τη σημερινή κατάσταση στο τραγούδι. Επίσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης «κάνει» αμανέδες και αφηγείται τις εμπειρίες του από τα πανηγύρια και τη διασκέδαση στην πατρίδα του και «απέναντι» στη Μικρά Ασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ