Κυριακή 15 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Νέοι κρίκοι στην αλυσίδα της ποινικοποίησης

Σε εξέλιξη το δικαστικό πογκρόμ που έχει στήσει σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζομένων η πολυεθνική, με τις πλάτες κυβέρνησης και Δικαιοσύνης

«Σάρκα και οστά» παίρνουν μέρα με τη μέρα οι «συστάσεις» Σανιδά προς τους εισαγγελείς για άμεση ποινικοποίηση και καταστολή των κινητοποιήσεων στα «Τζάμπο», καθώς, στο πνεύμα και το γράμμα της εντολής που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπαγόρευσε στις 16 Φλεβάρη, νέοι κρίκοι προστέθηκαν στη δικαστική φάμπρικα σε βάρος αγωνιστών του ΠΑΜΕ και πρωτοπόρων εργαζομένων. Πιο συγκεκριμένα:

  • Στις 9 Απρίλη, στο Πρωτοδικείο της Αθήνας δικάζονται οι εργαζόμενοι Τάσος Κεσόπουλος και Χριστίνα Μπέλλα, που συνελήφθησαν στις 24 Γενάρη έξω από το κατάστημα του «Τζάμπο» στον Ταύρο. Ηταν ανάμεσα στους δεκάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν πανελλαδικά στις κινητοποιήσεις για την ανάκληση της απόλυσης του Ν. Νικολόπουλου.
  • Την Πέμπτη, κλήθηκε από τη Δικαιοσύνη να απολογηθεί ο Ν. Νικολόπουλος, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η πολυεθνική στις 30 Γενάρη για «παράνομη βία κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και συκοφαντική δυσφήμιση». Πρόκειται για μήνυση - αντιπερισπασμό στις στοιχειοθετημένες καταγγελίες και τη μήνυση που έχει καταθέσει ο απολυμένος σε βάρος της «Τζάμπο», καταμαρτυρώντας τους εκβιασμούς και την απόπειρα εξαγοράς τους πριν τη δεύτερη απόλυση. Ο Ν. Νικολόπουλος πήρε αναβολή και θα καταθέσει απολογητικό υπόμνημα στις 19 Μάρτη.
  • Παράλληλα, πληθαίνουν οι τηλεφωνικές και άλλες απειλές προς τους εργαζόμενους και το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, αφού, όπως δημόσια κατήγγειλε το ΠΑΜΕ την περασμένη Πέμπτη, «με τηλεφώνημα "αγνώστου" στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας απείλησαν το Συνδικάτο ότι, αν δε σταματήσει τις κινητοποιήσεις θα υπάρξουν συνέπειες».

Αποκαλυπτικό για το ρόλο της Δικαιοσύνης, αλλά και το οργανωμένο σχέδιο κυβέρνησης και πολυεθνικής σε βάρος του ταξικού κινήματος είναι και το εξής στοιχείο: Η μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της «Τζάμπο» ο Ν. Νικολόπουλος από τα τέλη Γενάρη έχει μείνει στην κυριολεξία στα αζήτητα. Την ίδια ώρα, στα δικαστήρια έχουν ήδη συζητηθεί δύο αιτήσεις για ασφαλιστικά μέτρα της «Τζάμπο» σε βάρος δύο συνδικάτων και έξι συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και το δικαστικό πογκρόμ από τις 39 συνολικά μηνύσεις της πολυεθνικής σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστών.

Όλα τα παραπάνω καταγγέλθηκαν για πολλοστή φορά και από το βήμα της Βουλής, όπου την περασμένη Παρασκευή συζητήθηκε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ. Οχυρωμένος πίσω από την ανεξαρτησία δήθεν της διακαιοσύνης, ο αρμόδιος υπουργός Ν. Δένδιας απέφυγε να πεί οτιδήποτε για το περιεχόμενο της εγκυκλίου Σανιδά, απρέχοντας επί της ουσίας πλήρη πολιτική κάλυψη στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων που μεθοδεύεται από την εργοδοσία και τις Εισαγγελικές αρχές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο «εδώλιο» η συνδικαλιστική δράση (2010-09-30 00:00:00.0)
Ζητάει 1 εκατ. ευρώ από συνδικαλιστές και Σωματεία! (2009-05-02 00:00:00.0)
Κατήγγειλε την εργοδοσία και απολύθηκε! (2009-03-20 00:00:00.0)
Συζήτηση για την παρέμβαση Σανιδά (2009-03-19 00:00:00.0)
Κάλυψη στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων (2009-03-05 00:00:00.0)
Η μάχη στα «Τζάμπο»... (2009-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ