Σάββατο 14 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Οχι στην υποκατάσταση της ταξικής δράσης

Στο ρόλο των συνδικαλιστικών ινστιτούτων ως φορέων που διευκολύνουν την υλοποίηση της κυρίαρχης πολιτικής και μηχανισμών υποκατάστασης της ταξικής δράσης και πάλης, επανέρχεται το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, με αφορμή την έρευνα του Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ για τις συνθήκες και τους όρους άσκησης του εκπαιδευτικού έργου, στην οποία πρωτοστατούν το ΙΠΕΜ της ΔΟΕ και το ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών είναι αντίθετο με την έρευνα, αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα σε αντίστοιχες έρευνες που έγιναν σε άλλες χώρες της ΕΕ, οι οποίες «όχι μόνο επικεντρώθηκαν σε ασήμαντες πλευρές, π.χ., σχολική βία, άγχος του εκπαιδευτικού, αλλά επιπλέον δεν έθεσαν το κεντρικό ζήτημα ότι η εκπαίδευση αποτελεί τμήμα του κοινωνικού προβλήματος, στο οποίο πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια και η λύση του εκπαιδευτικού ζητήματος. Πρόβαλαν την ιδέα του Ευρωπαίου εκπαιδευτικού - επαγγελματία, υπονοώντας την εντατικοποίηση, τη μετατροπή του σε μάνατζερ του σχολείου και συνεργάτη των επιχειρήσεων υποβαθμίζοντας παραπέρα τον παιδαγωγικό και κοινωνικό του ρόλο». Οπως σημειώνει το ΠΑΜΕ, «με τη συγκεκριμένη έρευνα επιχειρείται η νομιμοποίηση αντίστοιχων προδιαγραφών και έμμεσα προωθείται η αξιολόγηση ως διαδικασία βελτίωσης του εκπαιδευτικού επαγγέλματος και διασφάλισης της "ποιότητας" του εκπαιδευτικού έργου. Η χρηματοδότηση εξάλλου της έρευνας από το υπουργείο Εσωτερικών οδηγεί σε πλήρη εξάρτηση των συνδικάτων από την αστική εξουσία με τη συνευθύνη του κυβερνητικού και οπορτουνιστικού συνδικαλισμού», αναφέρει.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών επισημαίνει και τις ευθύνες των δυνάμεων που συγκροτούν τις ηγεσίες σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) και συναίνεσαν - συναποφάσισαν την πραγματοποίηση των ερευνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ