Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
«Καίγεται» η ουρά...

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος στη Σούπερ Λίγκα και ένα ακόμα από τα ζητούμενα ξεκαθάρισε (σε μεγάλο βαθμό). Σίγουρα ο Θρασύβουλος και σχεδόν σίγουρα ΟΦΗ, Πανσερραϊκός υποβιβάζονται στη Β΄ Εθνική. Αυτό που παραμένει ανοιχτό και δεν αποκλείεται να κριθεί στην τελευταία αγωνιστική είναι η κατάληψη της 5ης θέσης (οδηγεί στα πλέι οφ).

Ο Ολυμπιακός, με εντυπωσιακό και άκρως παραγωγικό τρόπο, έκανε ένα ακόμα βήμα προς την επίσημη κατάκτηση του τίτλου. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακός (όπως παραδέχτηκε ο Βαλβέρδε) αλλά ο Ηρακλής δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν κατακόρυφα, οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν και εύκολα διαμορφώθηκε το 5 - 0.

Με σοβαρότερο αντίπαλο τον εαυτό του, ο Παναθηναϊκός δεν ικανοποίησε αλλά κέρδισε τα πιτσιρίκια του Θρασύβουλου, που στάθηκαν με αξιοπρέπεια, και παρέμεινε μόνος του στη δεύτερη θέση. Ο Τεν Κάτε απέδωσε στην έλλειψη κινήτρων την εμφάνιση των παιχτών του. Η κάκιστη εμφάνιση του διαιτητή Κύρκου οδήγησε στην παραπομπή του (το ίδιο συνέβη και με τον βοηθό του, Θανασακούδη).

Λάρισα και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0 - 0 αλλά η απώλεια βαθμών (σε συνδυασμό με τ' άλλα αποτελέσματα) έπληξε μόνο τους «ασπρόμαυρους». Οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην 5η θέση και έτσι έχουν τρίποντο πλεονέκτημα για την είσοδο στα πλέι οφ. Ο Αρης, με την εντός έδρας ήττα, έχασε σημαντική ευκαιρία να μειώσει την απόστασή του από την 5η θέση. Την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Ξάνθη, που μπήκε για τα καλά στη διεκδίκησή της.

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η ΑΕΚ. Δεν «κλείδωσε» όταν μπορούσε (α΄ ημίχρονο) τη νίκη. Και στην επανάληψη δεν την έχασε (με την απαράδεκτη παρουσία πολλών παιχτών της) από τον ΟΦΗ, χάρη στην τύχη (δοκάρι), στον Σάχα και τις κακές τελικές επιλογές των «ασπρόμαυρων». Με την ήττα αυτή οι «Ομιλίτες» ουσιαστικά αποχαιρετούν την κατηγορία. Το ίδιο και ο Πανσερραϊκός, που έχασε από τον Πανθρακικό. Για ν' αλλάξει κάτι πρέπει να γίνει όχι ένα αλλά αρκετά ...«θαύματα».

  • Σοβαρότατες καταγγελίες (απόπειρα δωροδοκίας, από τον πρόεδρο του Παναργειακού) έκανε ο μέτοχος και παράγοντας της Παναχαϊκής Αλ. Κούγιας. Η ΕΠΟ παρέπεμψε την υπόθεση στον αθλητικό εισαγγελέα, Κ. Σιμιτζόγλου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ