Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΧΟΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Νέα δύναμη με την ολοκλήρωση των εκλογών του

Αγωνιστικό ραντεβού μέσα κι έξω από τις σχολές, δίνει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Πιο ενδυναμωμένος και με αισιοδοξία για αποφασιστικότερη διεκδίκηση των αιτημάτων του από δω και πέρα, είναι ο «Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου», μετά την ολοκλήρωση των εκλογών του, που έγιναν στο διάστημα 9 με 14 Μάρτη. Η μαζική συμμετοχή των σπουδαστών (ψήφισαν 544 σπουδαστές) και οι εγγραφές πολλών νέων μελών στο σύλλογο ήταν το χαρακτηριστικό των φετινών εκλογών, που απλώθηκαν σε 19 δραματικές σχολές, 3 σχολές χορού και 2 σχολές σκηνοθεσίας. Οπως σημειώνουν μέλη του συλλόγου: «Οι διαδικασίες αυτές απέδειξαν τη θέληση πολλών σπουδαστών για την οργάνωση της πάλης (...) απέδειξαν την ανάγκη για ενωμένη δράση και συντονισμό όλων των σπουδαστών των σχολών με συνδετικό κρίκο το σύλλογο, αλλά και την αλληλεγγύη μεταξύ μας για τα προβλήματα και τις ανησυχίες μας», παρά τις προσπάθειες σχολαρχών και μεμονωμένων σπουδαστών να παρεμποδίσουν τη δράση του συλλόγου και των εκλογών.

Ετσι, το νέο εννιαμελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχτηκε τονίζει ότι θα προχωρήσει δυναμικά με όλα τα μέλη του συλλόγου για «διεκδίκηση αυτών που μας αξίζουν για αποκλειστικά δωρεάν μόρφωση, πολιτισμό, σταθερή δουλειά για όλους. Προχωράμε με διαδηλώσεις, εκδηλώσεις και κάνουμε πιο δυναμική την παρουσία μας μέσα στις σχολές αλλά και έξω από αυτές», σημειώνει και δίνει «ραντεβού στους δρόμους»!

Στα αιτήματά του ο σύλλογος ξεχωρίζει αυτά για: Αύξηση των δαπανών για τον πολιτισμό στο 2%. Η αισθητική αγωγή να ενταχθεί στη βασική εκπαίδευση. Δημιουργία Δημόσιου Πανεπιστημίου Τεχνών. Παράλληλα, θέτει μια σειρά αιτήματα για τις σχολές και τις σπουδές τους όπως: Μείωση διδάκτρων, εξασφάλιση απαραίτητης υποδομής, ατέλεια για τις παραστάσεις, ενιαίο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών βασισμένο στις επιστημονικές και καλλιτεχνικές ανάγκες του επαγγέλματος, ειδικευμένο διδακτικό προσωπικό με παιδαγωγική κατάρτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους σπουδαστές κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ