Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αβοήθητο το Θέατρο Σκιών

Μπορεί για τα εγκαίνια του νέου Μουσείου Ακρόπολης να βρίσκονται «πρόχειρα» 3 εκατ. ευρώ, αλλά για τον Καραγκιόζη δεν «περισσεύουν» ούτε ...1.500 ευρώ!

Οπως καταγγέλλει το Πανελλήνιο Σωματείο Θεάτρου Σκιών (έτος ίδρυσης 1925), το ΥΠΠΟ ανακάλεσε (Δεκέμβρης 2008) την επιχορήγηση των 1.500 ευρώ, «διότι εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους εκδόθηκε», όπως ανέφερε ολιγόλογη απόφαση του πρώην υπουργού, Μ. Λιάπη!

Το χειρότερο είναι ότι ουδέποτε οι καλλιτέχνες του Θεάτρου Σκιών έλαβαν αυτό το ποσό, αφού οι «υποσχέσεις» του ΥΠΠΟ το 2004 (επί υπουργίας Ε. Βενιζέλου) για επιχορήγηση 8.000 ευρώ ουδέποτε υλοποιήθηκαν, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ την ανακάλεσε! Τον Ιούνη του 2007, το σωματείο έλαβε νέα υπόσχεση (από τον Γ. Βουλγαράκη) για επιχορήγηση ...1.500 ευρώ. Ούτε αυτά εισέπραξαν. Τελικά, τον περσινό Δεκέμβρη, τους κοινοποιήθηκε ότι ...«εξέλιπαν οι λόγοι» για επιχορήγηση...

Το σωματείο αυτό έπεσε θύμα εμπαιγμού του ΥΠΠΟ και επί υπουργίας Α. Αδριανόπουλου, που του «παραχώρησε» οίκημα στο Μοναστηράκι για να στεγάσει το ιστορικό αρχείο του (φιγούρες και σκηνικά 120 χρόνων)... ενώ το παραχωρηθέν «οίκημα» είχε κατεδαφιστεί!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ