Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι στη συρρίκνωση της ΕΛΣ

Σκηνή από την οπερέτα του Ν. Χατζηαποστόλου «Απάχηδες των Αθηνών»
Σκηνή από την οπερέτα του Ν. Χατζηαποστόλου «Απάχηδες των Αθηνών»
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού, κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λίλα Καφαντάρη, σχετικά με την απαξίωση και συρρίκνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Στην Ερώτηση συγκεκριμένα αναφέρεται: «Συνειδητή κυβερνητική επιλογή αποτελεί η τακτική του προέδρου και του ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που μεθοδευμένα την οδηγεί στη συρρίκνωση.

Οπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, η αρχή πρόκειται να γίνει με το κλείσιμο της "Νέας Σκηνής" που στεγάζεται στο θέατρο "Ακροπόλ" και παρουσιάζει παραστάσεις ελληνικής οπερέτας, ενώ, όπως ήδη παραδέχτηκε ο πρόεδρος της ΕΛΣ, θα ακολουθήσουν περικοπές στο καλλιτεχνικό και το υπόλοιπο δυναμικό του θεάτρου "Ολύμπια".

Η "Νέα Σκηνή" της ΕΛΣ είναι το μοναδικό θέατρο στην Ελλάδα που παρουσιάζει ελληνική οπερέτα και επί 8 καλλιτεχνικές περιόδους το κάνει με μεγάλη επιτυχία, έχοντας αποκτήσει το δικό της ένθερμο κοινό. Ωστόσο, η κυβέρνηση μέσω της διορισμένης - από την ίδια - διοίκησης, την απαξιώνει, μειώνοντας δραστικά τις δαπάνες προβολής και διαφήμισης στην τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο, προκειμένου να εμφανιστεί κάμψη και να διευκολυνθούν τα σενάρια που επιδιώκουν το κλείσιμο της ελληνικής οπερέτας, με άμεση συνέπεια, εκτός των άλλων, να οδηγηθούν στην ανεργία δεκάδες ειδικευμένοι εργαζόμενοι».

Τέλος, ερωτάται ο υπουργός, ποια άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει, για τη διασφάλιση της λειτουργίας, την αναβάθμιση και την ανάπτυξη της ελληνικής οπερέτας και συνολικά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ