Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
«Καμιά αναμονή» για τους ωρομίσθιους

Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη Τρίτη

Απλήρωτοι από τον Οκτώβρη, «όμηροι» για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία, αναγκασμένοι να περιπλανιούνται από σχολείο σε σχολείο με το εξευτελιστικό ποσό των 6,90 ευρώ την ώρα...

Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουν οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, όπως την περιγράφει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σε ανακοίνωση - κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη Τρίτη 24 Μάρτη στις 10 το πρωί για να μπει μπροστά η απαίτηση για λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ωρομίσθιοι.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ξεκαθαρίζει: «Δεν παζαρεύουμε το καθεστώς της μερικής απασχόλησης, δε νομιμοποιούμε το κυνήγι της προϋπηρεσίας όπως οι ηγεσίες σε ΔΟΕ - ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ - ΣΥΝ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)». Ακόμα, επισημαίνει ότι οι ωρομίσθιοι είναι «μέρος του συνολικότερου προβλήματος, της μετατροπής της Παιδείας σε ακόμα πιο ακριβό και υποβαθμισμένο εμπόρευμα για το λαό, στην ανταγωνιστική λειτουργία της εκπαίδευσης προκειμένου να αντιμετωπίσει το κεφάλαιο την κρίση του».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς στην παράσταση διαμαρτυρίας για να διεκδικήσουν: Εδώ και τώρα να αποδοθούν όλα τα δεδουλευμένα. Κατάργηση του θεσμού του αναπληρωτή και του ωρομίσθιου. Οχι στην εξαθλίωση των 6,90 ευρώ την ώρα. Πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές και τους ωρομισθίους (για όσο υπάρχουν), υπολογιζόμενα για όλους τους μήνες του χρόνου και με βάση τα συνολικά χρόνια εργασίας. Αμεση κατάργηση της διάταξης του Νόμου Πετραλιά για 100 ένσημα το έτος, που αποκλείει τους ωρομισθίους από το στοιχειώδες δικαίωμα δωρεάν επίσκεψης στο θεράποντα ιατρό και αναγκαίας φαρμακευτικής αγωγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ