Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
19ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Ξεπερνιούνται και τα τελευταία εμπόδια

Την απόρριψη της προσφυγής που βάζει εμπόδια στην ανέγερση του σχολείου ζήτησε η εισηγήτρια του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά

Από τη χτεσινή συμβολική κινητοποίηση γονιών, μαθητών και Δημοτικής Αρχής
Από τη χτεσινή συμβολική κινητοποίηση γονιών, μαθητών και Δημοτικής Αρχής
Να απορριφθούν ως αβάσιμες όλες οι ενστάσεις που θέτει στην προσφυγή του ο Στ. Λογοθέτης, βάζοντας εμπόδια στην ανέγερση του 19ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας, ζήτησε η εισηγήτρια του θέματος, κατά τη χτεσινή εκδίκαση της προσφυγής στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά και ζήτησε την απόρριψη της αίτησής του. Η εισήγηση έγινε δεκτή με ικανοποίηση από το πλήθος κατοίκων της Νίκαιας και εκπροσώπων μαζικών φορέων που παραβρέθηκαν στο δικαστήριο. Η απόφαση θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή μαζί με το λαό της πόλης και μέσα από πολύχρονες κινητοποιήσεις ξεπερνά και τα τελευταία εμπόδια για να γίνει πράξη το 19ο Δημοτικό Σχολείο και ο χώρος του παλαιού νεκροταφείου να μετατραπεί σε άλσος αναψυχής, πρασίνου, αθλητισμού και περιπάτου. Επισήμανε ότι το νέο σχολείο θα γίνει γιατί είναι ανάγκη, απαίτηση για το μέλλον χιλιάδων παιδιών της Νεάπολης. Με την οργανωμένη δράση του λαού και της νεολαίας της πόλης, σημείωσε, ξεπερνάμε τις πρακτικές όσων επιβουλεύονται «σχέδια» ιδιωτικοποίησης για τους ελεύθερους δημόσιους χώρους που τους θεωρούν «φιλέτο» για την όποια επιχειρηματική δραστηριότητα. Σύμμαχη στη διεκδίκηση του δήμου είναι και η στάση του ΟΣΚ, ο οποίος είναι ανάδοχος και θα χρηματοδοτήσει το έργο. Στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων βρέθηκε η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ.

Χτες το πρωί η Δημοτική Αρχή μαζί με μαθητές και συλλόγους γονέων προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των οδών Γρ. Λαμπράκη και Κουταΐσι, στο πλαίσιο των διεκδικήσεών τους για την ανέγερση του σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ