Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Επιλογές
Βιβλιο-Χριστούγεννα για τα παιδιά

Οι γιορτές δίνουν την ευκαιρία να εθίζουμε τα παιδιά στο διάβασμα, δωρίζοντάς τους όμορφα, γιορτινά βιβλία. Σας προτείνουμε, λοιπόν, μερικά παιδικά βιβλία- δώρα:

  • Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφόρησαν: «Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες απ' όλο τον κόσμο». Ενα βιβλίο σε επιλογή-μετάφραση του Δημήτρη Π. Τζουρά και εικονογάφηση της Ερσης Σπαθοπούλου, με ιστορίες των Πιερ-Αλεξίς ντι Τεράιγ, Αλφόνς Ντοντέ, Ανατόλ Φρανς, Χανς Κρίστιαν Αντερσεν.

«Καλημέρα- καληνύχτα» λέει η Μαρία Ε. Σκιαδαρέση στα παιδιά από γειτονιές στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη θεσσαλονίκη που κάποτε έσφιζαν από το παιχνίδι των παιδιών και σήμερα χάνονται ανεπιστρεπτί, αλλά που τα παιδιά πρέπει να τις ξαναδιεκδικήσουν...

«Ο Τομ Τιριτόμ κι η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δυο», τιτλοφορείται το παραμύθι του Χρήστου Μπουλιώτη, με πολύ ομορφη εικονογράφηση του Νικόλα Ανδρικόπουλου. Ενα παραμύθι με τις περιπέτεις του μικρού Τομ Τιριτόμ με το ταμπούρλο στις πολιτείες Ελκα και Ζίνη, που κάποτε, πριν οι άνθρωποι γκρεμίσουν τα γεφύρια της, ήταν μία και τη λέγαν Ελκαζίνη.

«Τραγούδια της γης και του ουρανού» στιχούργησε η Ελένη Χωρεάνθη για παιδιά πάνω από 7 ετών. Ποιήματα, που μιλούν γλυκά για τον άνθρωπο και τις σχέσεις του, με το ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον, χθες, σήμερα και προπαντός αύριο.

«15 και 1/2 κάπως περίεργα παραμύθια» έγραψε και εικονογράφησε η Παυλίνα Παμπούδη για παιδιά, πάνω από οκτώ ετών. Δεκαπεντέμιση χιουμοριστικές ιστορίες τρελών καταστάσεων με ήρωες τον Τιπιτιπιρού και ζωάκια.

  • Από τις εκδόσεις Ε. Ρώσση κυκλοφόρησαν δυο όμορφα παραμυθάκια για μικρά παιδιά:

«Το πιο όμορφο αστέρι» διηγείται το συγκινητικό, ωραία εικονογραφημένο, παραμύθι της γιαγιάς, που έγραψε η Πόπη Διακαινισάκη διδάσκοντας την αξία της οικογένειας και της αγάπης.

«Κάποια Καλικαντζαρο...Χριστούγεννα» διηγείται η Κατερίνα Τζαμτζή, αντλώντας την εξαιρετική διήγησή της,την ποιητική γλώσσα και τις εικόνες της από τη μακραίωνη λαϊκή παράδοσή μας για τα Χριστούγεννα.

  • Από τον «Κέδρο» κυκλοφορεί το παραμύθι της Νανάς Μαρμαρά-Δαγιόγλου «Το όνειρο των Χριστουγέννων», με εικονογράφηση του Δήμου Χρήστου. Ηρωάς του ένα έλατο, που ονειρεύεται να ντυθεί χριστουγεννιάτικο δέντρο και να στείλει στον ουρανό την καλύτερη ευχή του.
  • Από τις εκδόσεις «Ιωλκός» κυκλοφορούν:

«Ενας μολυβένιος στρατιώτης στον 21ο αιώνα», πλασμένος από την Αργυρώ Μακρή και εικονογραφημένος από μαθητές της Α' Τάξης του Πειραματικού Γυμνασίου της Ευαγγελικής Σχολής Ν. Σμύρνης , γοητεύει με το μήνυμά του. Χάρη στο μολυβένιο στατιώτη όλα τα μολύβια αγωνίζονται για την ειρήνη στον 21ο αιώνα, γράφοντας μόνο όμορφες λέξεις, όπως ειρήνη, αγάπη, χαρά,και απαιτούν από τον κύριο Λεξοποιό να ξεγράψει τις λέξεις που σημαίνουν πόλεμος.

«Ο χαρταετός που τον έλεγαν Καρχαρία» της Μαρίας Χανιωτάκη με ποιητική φαντασία διηγείται τη χαρά και ελευθερία, που νιώθει ο χαρταετός στο πρώτο πέταγμά του στον ουρανό. Η εικογράφηση είναι των Μαρίας Χανιωτάκη- Παναγιώτη Καφούσια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ