Τρίτη 24 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ενας μήνας απεργία πείνας!

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν δάσκαλοι, καθηγητές και δεκάδες φορείς στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, ένα μήνα μετά τη συνέχιση απεργίας πείνας που κάνουν για 30ή μέρα οι δύο καθηγητές Σωκράτης Ζαραβίνας και Θεόδωρος Λιαροκάπης, δάσκαλοι στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Οι δύο καθηγητές διαμαρτύρονται για τον αυταρχισμό που ασκήθηκε σε βάρος τους από τη διοίκηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και για την αντιδημοκρατική, τρομοκρατική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Ηδη ο ένας από τους δύο απεργούς πείνας ο Θ. Λιαροκάπης βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αγρινίου, ενώ οριακή είναι και η κατάσταση του Σ. Ζαραβίνα, στον οποίο εμφανίζονται σταδιακά συμπτώματα εξάντλησης και κούρασης. Παρ' όλα αυτά οι αρμόδιοι φορείς μένουν αμετάκλητοι στις θέσεις τους, αρνούμενοι να δεχτούν τα αιτήματα των δύο καθηγητών.

Σήμερα, ένα μήνα μετά, οι δύο καθηγητές αρνούνται να υποκύψουν στον εξαναγκασμό τους σε απομάκρυνση από το φυσικό εκπαιδευτικό τους χώρο, αρνούνται να «τιμωρηθούν χωρίς δίκη». Στο πλευρό τους δεκάδες συνάδελφοί τους, που καταγγέλλουν τη σπίλωση της κοινωνικής επαγγελματικής και εκπαιδευτικής τους αξιοπρέπειας και υπόστασης. Να σημειωθεί ότι πάνω από 2.000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί στο βιβλίο συμπαράστασης που υπάρχει στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου και καθημερινά καταφτάνουν νέα ψηφίσματα συμπαράστασης τόσο από συλλόγους δασκάλων και καθηγητών, όσο και από άλλους φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ