Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ψιλό γαζί...

Το έργο της στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής επιχειρεί να διαφημίσει η κυβέρνηση μετά την προκλητική απόφαση για το πάγωμα μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο κάνουν λόγο για τον εντοπισμό μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, για επιβολή προστίμων, κ.ο.κ.

Η ουσία όμως βρίσκεται στην ίδια την εφαρμοζόμενη πολιτική που διαδοχικά εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, που προχώρησαν σε προκλητικές φοροελαφρύνσεις σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Χαρακτηριστικό ακόμη είναι και το γεγονός ότι μια μικρή δράκα μεγαλοεπιχειρηματιών, αφού πρώτα καρπώθηκαν μπόλικο κρατικό χρήμα («αναπτυξιακοί» νόμοι, κ.ά.) στη συνέχεια φέσωσαν την Εφορία με πολλά δισεκατομμύρια ευρώ. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες αυτοί συνεχίζουν και σήμερα (όπως και με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ) να παραμένουν στο απυρόβλητο του φοροελεγκτικού μηχανισμού.

Από την πλευρά τους οι εφοριακοί υπάλληλοι «βλέπουν» να κλιμακώνεται παραπέρα η φορολογική επιβάρυνση, με μέτρα όπως η νέα αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης πάνω στα καύσιμα, σε φόρους κληρονομιών και γονικών παροχών, καθώς και με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης που ισχύει σήμερα σε ορισμένες κατηγορίες εισοδημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ