Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Οχι στην πολιτική προστασίας των κερδών

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή

Με αφορμή τη συζήτηση σχετικά με το «Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας» στην Ευρωβουλή, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας επισήμανε τα εξής:

«Το σχέδιο ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας ρίχνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, προωθεί τις γενικότερες επιδιώξεις της ΕΕ, προστατεύει τα κέρδη, τα συλλογικά συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

H ολομέτωπη επίθεση στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, στο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας και στο βιοτικό της επίπεδο έχει ως στόχο η ΕΕ να διασφαλίσει στα ευρωενωσιακά μονοπώλια ότι θα βρίσκονται σε "πλεονεκτική θέση όταν ανακάμψει η οικονομία" απέναντι στον διεθνή ανταγωνισμό.

H ΕΕ και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να αποσπάσουν τη λαϊκή συναίνεση, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο "του καρότου και του μαστιγίου", προκειμένου να επιβληθούν με τις λιγότερες αντιστάσεις οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις όπως καθορίζονται από τη στρατηγική της Λισαβόνας: Απασχόληση και ανεργία εκ περιτροπής, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, δραστική μείωση μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών.

Αλλωστε, οι αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής και η χρηματοδότηση των μέτρων, αποκλειστικά από τα ίδια τα κράτη - μέλη κάνουν εμφανή την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που οδηγούν στην πολιτική του "ο σώζων εαυτόν σωθήτω".

Μία είναι η επιλογή για τους εργαζόμενους: Αντίσταση - ανυπακοή - αντεπίθεση με το KKE, καταδίκη της πολιτικής του "ευρωμονόδρομου" και των δυνάμεων που τον στηρίζουν. Ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος και πάλη για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ