Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ - ΟΓΕ
Τίμησαν τη γυναίκα της δουλειάς και του αγώνα

Εκδήλωση την περασμένη βδομάδα με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Τη γυναίκα της δουλειάς και του αγώνα, τις γυναίκες της Νέας Υόρκης, του εργατικού και λαϊκού κινήματος, τίμησαν το ΠΑΜΕ Υγείας -Πρόνοιας και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) σε εκδήλωση την περασμένη βδομάδα, με θέμα τις σύγχρονες μορφές εκμετάλλευσης της εργαζόμενης γυναίκας και τη θέση της στην ταξική πάλη. Στο επίκεντρο της εκδήλωσης, βρέθηκαν οι συνθήκες ζωής και δουλειάς των γυναικών, η αναγκαιότητα όλο και περισσότερες γυναίκες να μπουν στη δράση, μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα.

Η 8η του Μάρτη μας θυμίζει την αξία του συλλογικού αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, υπογράμμισε, ανοίγοντας την εκδήλωση, η Μαριάνθη Αλειφεροπούλου - Χαλβατζή, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ. Τόνισε ότι, στις σημερινές συνθήκες, η γυναίκα είναι το μεγαλύτερο θύμα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, που πλήττουν συνολικά τους εργαζόμενους. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων στο χώρο της Υγείας - όπου το 70% των εργαζομένων είναι γυναίκες. Να κάνουμε τη δύναμή μας ανατροπή, να πείσουμε τα λαϊκά στρώματα για την αναγκαιότητα της αποδυνάμωσης των κομμάτων εξουσίας, για την αναγκαιότητα της ενίσχυσης του ταξικού πόλου, του ΠΑΜΕ, επισήμανε.

«Οτι το πρόβλημα της ανισοτιμίας υπάρχει και διαιωνίζεται έως και σήμερα και ότι η ρίζα του προβλήματος είναι και παραμένει η ταξική εκμετάλλευση μπορεί να γίνει φανερό και στον κλάδο της Υγείας - Πρόνοιας, όπου μεγάλο μέρος των εργαζομένων είναι γυναίκες», υπογράμμισε στη συνέχεια η Κατερίνα Μιχαλιού, στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας. Αναφέρθηκε στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, στη διευθέτηση του χρόνου, στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών υποδομών, στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κ.ά. Τόνισε ότι στα πλαίσια της ανασύνταξης του κινήματος είναι αναγκαία η αλλαγή των συσχετισμών, η ενίσχυση του ΠΑΜΕ, η δημιουργία Επιτροπών Αγώνα σε κάθε χώρο της Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ